koken voor kinderen

Baby Food Jars Stacked Baby Shower Game Macro January 23, 20113Creative Commons License Steven Depolo via Compfight

Koken voor kinderen kan een lastige opgave zijn. Zeker als je kids nog klein zijn, moet je soms allerlei trucjes uithalen om ze toch voldoende binnen te laten krijgen. Natuurlijk kun je alles pureren, of je kind alleen macaroni met kaas voorzetten, maar op de lange termijn is dat misschien niet echt een goede oplossing. En hoewel wij vinden dat onze kinderen gewoon moeten eten wat de pot schaft, zijn er dagen dat we even extra ons best doen om het de kids wat makkelijker te maken. (Of misschien is dat vooral om het onszelf makkelijker te maken…)

Recepten haal je gemakkelijk van de receptensite van Albert Heijn, vooral omdat je er eenvoudig kunt zoeken op ingrediënten of bereidingstijd, maar net wat je zelf het prettigst vindt. Je kunt er ook zoeken op ‘kinderrecept’, en vervolgens krijg je alles in die categorie. Niet alle recepten zijn vervolgens even geschikt, maar het maakt je zoektocht in ieder geval makkelijker.

Tetra Pak® processed food - baby with baby foodCreative Commons License Tetra Pak via Compfight

AllRecipes en Smulweb hebben op dezelfde manier ook recepten speciaal voor kinderen. Het is maar net welke site je het fijnst vindt werken.

Als je kids echt nog heel klein zijn is Koken voor mijn dochter een enorme aanrader. Deze site is van Niels, die zijn jonge dochter beslist geen potjes wilde voorschotelen en zelf babyhapjes ging maken. Hij doet verslag van zijn experimenten en deelt de recepten op zijn site. Toen onze oudste langzaamaan met zijn eerste hapjes begon, hadden wij geen idee wat we hem allemaal konden geven. Veel verder dan geprakte banaan en gekookte worteltjes kwam het niet! Koken voor mijn dochter geeft je duidelijke (en vaak eenvoudige!) recepten en uitleg over wat je je baby in welke fase kunt aanbieden, en was voor ons een waardevolle bron van inspiratie. De site lijkt niet langer te worden bijgehouden (vermoedelijk omdat de dochter van Niels inmiddels gewoon met de grote mensen mee eet), maar de informatie die erop staat blijft erg fijn voor jonge ouders!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie