de lekkerste pizza’s…

maak je natuurlijk met je eigen pizzadeeg. Omdat dat lekkerder is, omdat je weet wat er in gaat, en omdat het leuk is om te maken. Helemaal als je dat samen doet. pizzadeeg

Dit recept maakt de lekkerste pizza’s met dunne bodem, goedgekeurd door mijn pizza-kritische echtgenoot. En dat zegt wat.

Je kunt er 3 pizza’s mee maken, maar het liefst verdubbel ik het recept, zodat je de helft kunt invriezen voor een volgende keer (Goed luchtdicht verpakken. Voor gebruik laten ontdooien en op een warme plek even opnieuw laten rijzen.). Dit heb je nodig:

  • 320 bloem (tarwebloem of patentbloem)
  • 1 zakje gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 180 ml lauwwarm water

Doe de gist bij het lauwwarme water en laat ongeveer 5 minuten bubbelen. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe de suiker, zout en olijfolie erbij. Giet een klein beetje van het water in de kom en meng voorzichtig. Giet zo steeds een beetje water erbij en meng totdat het een massa vormt. Kneed vervolgens met je handen tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg doe de bal in een (geoliede) kom. Dek af met een warme, natte theedoek en zet 1 uur weg op een warme plaats om te laten rijzen.

Na een uur neem je de bal deeg, kneed nog even door en verdeel deze in 3 porties. Strooi een beetje bloem over je werkblad en rol elk stuk deeg uit tot een mooie dunne pizzabodem. Bestrijk met een beetje tomatensaus (zelfgemaakt of gewoon met ketchup, als je weinig zin hebt) en beleg met je favoriete toppings. Bak ongeveer 8 minuten op 225 graden (zorg er dan wel voor dat je toppings in die 8 minuten ook gaar zijn, of bak ze even voor!).

Laat je weten of ze lekker waren? Eet smakelijk!

Update: Inmiddels hebben we dit pizzadeeg veel vaker gemaakt en nog 2 dingen geleerd die de pizza veel lekkerder maken. Ten eerste: kruid het deeg met je favoriete kruiden. Wij doen er een flinke hoeveelheid knoflookzout en Italiaanse kruiden door, zo krijgt de pizza veel meer smaak. Daarnaast merkten we dat de pizza soms wat te nat was na het bakken. Dit kun je voorkomen door de pizzabodem eerst even een minuut of 5 voor te bakken. Zo wordt de bodem goed gaar en lekker een beetje krokant.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie