kikkererwtensalade

kikkererwtensalade

Ik maak graag variaties op recepten die ik ergens zie. Omdat ik denk dat het dan lekkerder is, maar vaker omdat ik niet alle ingrediënten in huis heb en toevallig wel iets wat er op lijkt. Zo ook in dit geval met deze superlekkere salade. Ook nog eens hartstikke gezond trouwens.

Het originele recept vraagt om parmaham, maar wij aten het met spekjes en dat geeft toch wel net die benodigde bite. Laat de rozemarijn overigens absoluut niet achterwege, die geeft het veel extra smaak.

Men neme:

  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 venkelknol, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
  • gerookte spekreepjes
  • een beetje olijfolie
  • een beetje citroensap
  • eventueel wat blokjes feta

Bak de spekreepjes uit tot ze krokant zijn. Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Hak de ui en venkel klein. Iets grover mag ook, maar in verband met onze peuter is fijngehakt praktischer. Pak een grote kom, doe de olijfolie, het citroensap en de rozemarijn bij elkaar en meng. Gooi vervolgens alle andere ingrediënten erbij, even husselen, eet smakelijk!

Gebaseerd op dit recept.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie