weekmenu

Is het bij jullie ook elke avond goochelen om op tijd een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te krijgen?

Voordat onze oudste werd geboren, gingen we vaak op het laatste moment nog even naar de supermarkt om daar ter plekke te bedenken waar we zin in hadden. Maar dan krijg je een kind en kom je erachter dat zoiets als ‘op het laatste moment’ op een gegeven moment niet echt meer haalbaar is.

Doe's TamalesCreative Commons License lucianvenutian via Compfight

Dé oplossing? Een weekmenu. Ja, inderdaad het toppunt van ouderwets en burgelijk, maar daar moet je dan even overheen stappen. Het is namelijk superpraktisch én helemaal aan je eigen wensen aan te passen. Je kunt een menu maken voor alle dagen of juist alleen voor doordeweeks, als het weekend vaak anders loopt dan gepland of vol zit met etentjes. Bovendien kun je makkelijk vantevoren rekening houden met extra drukke dagen. Een absolute uitkomst!

Wil je ook gaan beginnen met een weekmenu? Hier lees je hoe.

Werken jullie al met een weekmenu? Hoe bevalt dat en heb je nog tips? Laat het hieronder weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Janneke schreef:

    Mamamanager zou je misschien jouw weekmenu met ons willen delen? als leidraad voor die van mij….mijn menu start op zondag en zit na een uur zwoegen pas op dinsdag! :)

    • mamamanager schreef:

      Oh nee! Dat is niet de bedoeling! Een weekmenu moet vóór je werken, niet tegen je…
      Er zijn een hoop sites die wekelijks een nieuw menu aanbieden, compleet met boodschappenlijstje, daar zal ik binnenkort eens een overzicht van plaatsen. Het makkelijkst is toch je weekmenu aan je eigen wensen aan te passen, maar natuurlijk wil ik met alle plezier eens een eigen weekmenu delen, misschien heb je wat aan het voorbeeld… Die hou je nog van me te goed!

  2. Marieke schreef:

    Hoi mamamanager, je hebt helemaal gelijk. Het is enorm burgertruttig maar wel handig, want ook maar 1 keer boodschappen doen! Zelf maak ik een lijstje van 5 gerechten, want twee keer “restjes” is meestal wel te doen. Of iemand is er niet etc. Het creatiefst word je aan het einde van de week, want die paprika van vrijdag was natuurlijk in de salade van maandag beland;-) Vooral niet te strak je menu aanhouden, dan is het goed vol te houden. En die paprika die heeft de buurvrouw nog over.

    • mamamanager schreef:

      Hi Marieke! Je hebt helemaal gelijk: wij zijn ook altijd lekker flexibel met het weekmenu. Gelukkig kan dat, want de vriezer ligt altijd vol en als we zin hebben in iets anders, eten we gewoon lekker iets anders. En met dit weer gaat er natuurlijk niets boven een spontane BBQ!

Geef een reactie