mamamaandag: stilte voor de storm

Voor de meesten van jullie is de drukte van het gewone leven alweer een paar weken bezig. School, werk, hockeywedstrijd hier en tennisles daar… voor ons is het nu nog relatief rustig. Maar over 3 weken wordt onze jongen 4 jaar en mag hij naar school. Voor die tijd gaat hij nog een paar ochtenden wennen en gaan wij ook (nu het nog kan) even lekker een weekje op vakantie. Het voelt alsof we op het randje balanceren van de overgang naar een nieuw leven. Nieuw ritme, nieuwe daginvulling.

We kijken er allemaal enorm naar uit. Werken vanuit huis heeft zeker enorme voordelen, maar als je zoals wij geen oppas hebt voor je kinderen, kunnen de dagen wel eens pittig zijn. Ongetwijfeld ga ik ook dingen missen als Kees overdag op school is, maar ik verwacht daarentegen ook weer een nieuwe kant van Otje te ontdekken, die straks natuurlijk het rijk voor zich alleen heeft.

Dit even terzijde, maar hij is zo’n boef. We hebben echt een ieniemienie-dictator hier rondlopen. Het enige woord dat hij kent is ‘koekie’ en als hij honger heeft, trekt hij gewoon een la open om er op z’n gemakje een lekker koekje uit te zoeken. Dat koekje leg ik natuurlijk vervolgens weer terug in de la, waarop meneer zichzelf op de grond gooit en begint te krijsen alsof zijn leven er vanaf hangt. Nog geen anderhalf, hè? Heb meelij met ons.

mamamaandag stilte voor de stormmamamaandag stilte voor de storm

We gaan het allemaal meemaken. In de tussentijd heb ik weer wat fijne linkjes voor jullie verzameld. Maar, voordat je verder leest wil ik eerst nog even zeggen dat ik het ontzettend leuk vind dat er steeds meer mensen zijn die reacties achterlaten op mijn blog. Daar word ik helemaal vrolijk van, dus ontzettend bedankt! Ok, nu mag je. Klik!

Zijnde een vrouw met tatoeages viel hier echt mijn mond van open.

Zoals al gezegd gaat Kees over een paar weken naar school. En, noem me ouderwets, maar bij een nieuw schooljaar horen nieuwe schoenen. Dit klassieke model vind ik prachtig.

I would love to believe that when I die I will live again.

Misschien is deze aanpak wel wat voor onze zeer kieskeurige eter. (Het boek is hier te bestellen.)

Over eten gesproken: vrienden van ons krijgen elke week een Hello Fresh box, oftewel alle ingrediënten (écht alles wat je nodig hebt! Precies genoeg spaghetti voor 4 personen, bijvoorbeeld) en de recepten voor een aantal volledige maaltijden. Het lijkt me ideaal. Bestellen van een Hello Fresh box kan tijdelijk (t/m 30 september 2014) met 10 euro korting. Gebruik deze kortingscode: 3E9F. (De korting is alleen geldig op original- en veggieboxen en alleen te gebruiken door nieuwe klanten. Fruitboxen, proefboxen en cadeaubonnen worden uitgesloten van de korting.)

Maak je eigen knuffel. Wat een briljant idee!

Je zal maar zo één in je woonkamer hebben staan.

Birkenstocks & socks. Fair warning: die van mij staan al in bestelling.

Hilarische kijk op het ‘mijn kind gaat naar school’-thema. Ik kan niet wachten.

mamamaandag stilte voor de storm

You may also like...

2 Responses

  1. astrid schreef:

    Ik ben benieuwd hoe het gaat met 1 kind op school straks. Ik lees je blog iig nog steeds met veel plezier en de foto’s van de boys zijn geweldig!!

  2. Arlinde schreef:

    Leuke linkjes! Dank je wel.

    Ja, als je kind naar school gaat breekt er echt een andere tijd aan. Vol verrassingen.

Geef een reactie