mamamaandag: another rainy day

Het is Moederdag als ik dit schrijf. Ik ben vreselijk verwend, met een tekening, ontbijt op bed, een saunabon én bovendien werd bijna alles me vandaag uit handen genomen. Wat een luxe. Doe mij nog maar zo’n weekend. Om het weekendgevoel vast te houden op deze mamamaandag, heb ik hier een overzicht met mijn favoriete links van de afgelopen week. Neem een lekker kopje koffie en klik!

keukentafel weekend keuken percolator snijplank

Afgelopen vrijdag liet ik jullie mijn Project Life album zien. Hier zie je het album van Rhonda, en het nadert perfectie.

Ik ben altijd op zoek naar de ultieme tas. De ultieme tas bestaat natuurlijk niet, maar dat maakt de zoektocht des te interessanter. Eén tas die in elk geval niet in de categorie ‘ultieme tas’ thuishoort, is de rugtas. Gek eigenlijk, want een goede rugtas is op bijna alle vlakken topscoorder. Hij is draagbaar, er kan veel in, je krijgt geen last van je schouders, én je hebt je handen vrij (= extra bonus voor mama’s met jonge kinderen). Bijna ultiem dus, behalve dan dat de gemiddelde rugtas, nou ja, lelijk is. Om onnavolgbare reden is de rugtas echter ineens weer ‘in’, en dat is mazzel want ineens zijn er overal mooie rugzakken te vinden. Ik moet manlief nog een beetje overtuigen van de vrouwelijkheid van een rugzak, maar ik ben eigenlijk al om. Deze veel te dure canvas versie vind ik wel wat, maar op Etsy zijn ze wel goedkoper (en handgemaakt!) te krijgen, zie bijvoorbeeld deze of deze. De V&D (die een nieuwe, meer merken richting lijkt ingeslagen) heeft tegenwoordig ook allerlei mooie rugzakken, zoals deze blauwe canvas van Nomad of deze met hippe print van het merk OILL.

Wij hebben geen friteuse. Uit zelfbescherming denk ik, want anders zouden we mogelijk nét iets te vaak patatjes eten. Deze groentechips kun je makkelijk zelf maken in een pan, maar zijn in een friteuse toch wat makkelijker. En de Philips Airfryer lijkt me nou net het soort friteuse die daar perfect geschikt voor is. Bakken met lucht (en heel weinig vet) dus lekker (soort van) gezond. De reviews zijn enthousiast, maar voor die prijs mag dat ook wel.

Een aantal leuke uitspraken van en over schrijvers.

Ik was altijd een nieuwsjunkie, maar nowadays… helaas, ik heb er de simpelweg de tijd niet voor (of moet ik zeggen: het heeft nu geen prioriteit? Het is allebei waar.) Dat betekent ook dat ik slecht of niet op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurt, en het Midden-Oosten conflict is dus iets waar ik echt niks zinnigs over kan zeggen. Niet iets waar ik trots op ben, en tijd dus om mezelf weer eens onder te dompelen in de (recente) geschiedenis. Hier zie je 40 kaarten die je uitleggen wat er aan de hand is en hoe dat komt.

Dit is weer eens wat anders dan die saaie bruine kokosmat.

Dit filmpje heb je vast gezien, maar ga het nog maar een keer kijken. Over om je heen kijken en zien.

Productivity hacks: ik kan er niet genoeg van krijgen. Deze over e-mail is wel handig, aangezien ik mijn inbox nooit opruim, en dat inmiddels pijnlijk duidelijk wordt.

Deze prachtige ring met diamant(vorm) is modern minimalistisch.

We willen allemaal zo graag ons eigen verhaal vertellen, maar dit is een fijne reminder. Think before you speak.

Ken je Tattly? Een bedrijf uit New York dat temporary tattoos maakt, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze collectie voor bruiloften is best wel grappig.

Fijne week!

You may also like...

Geef een reactie