mamamaandag: een nieuw begin

mamamaandag: een nieuw begin

Het is zover. Vanochtend stonden wij om half 9 op het schoolplein om ons kind naar school te brengen. Een nieuw begin! Terwijl ik terug fietste wist ik niet zo goed of ik nu extatisch blij moest zijn of intens verdrietig. Enigszins verdrietig om het afscheid van ons oude leventje, maar stiekem ook heel blij om alle spannende dingen die met ons nieuwe leven beginnen. Ik kijk uit naar een leven met meer regelmaat, naar een jongen die zijn energie ergens kwijt kan en naar meer werktijd voor mezelf. De jongste ligt op bed en ik mag aan het werk! Geen groter geluk dan dat. (Nee, dat is geen sarcasme. Als thuiswerkmama is het soms zoeken naar tijd om daadwerkelijk mijn werk af te krijgen, en dus extra genieten dat ik nu ongestoord achter de computer zit.)

Vorige week waren we nog op de valreep een weekje vakantie aan het vieren, waarover later meer. Vandaag is het mamamaandag, en ik wil weer wat fijne vondsten met jullie delen.

Het nieuwe blog van Pink Ronnie.

Ben je wel eens van energieleverancier gewisseld? Veel makkelijker dan je denkt en het scheelt je echt bakken met geld. Ons jaarcontract loopt bijna af, dus wij gaan binnenkort maar weer eens kijken wat het voordeligst is. Hier kun je vergelijken en aanvragen.

Marie Forleo én Chris Guillebeau. Twee van mijn favoriete leiders op het gebied van (avontuurlijk) ondernemerschap.

Gelukkig zijn met wat je hebt. (Hier ben ik nog niet zo goed in.)

Om ons nieuwe leven enigszins minder chaotisch te laten verlopen, heb ik zelf een planbord gemaakt. De handige magneetjes heb ik los besteld.

Gebruik deze 5 vragen als je gaat opruimen.

Onze vakantie was intens, mede omdat wij, hoe zal ik dat eens voorzichtig uitdrukken, ahum, niet helemaal op één lijn liggen met onze kinderen. En aangezien het erop lijkt dat dat nog wel meer gaat voorkomen in de toekomst, wordt het tijd dat wij onze opvoedvaardigheden eens onder de loep nemen. Ik heb veel aan de informatie op de sites van Aha! Parenting en Janet Lansbury. Van de laatste is dit mijn favoriete artikel.

Zo, nog één kopje koffie, en dan mag ik onze jongen weer halen. Ik ben zó benieuwd hoe zijn ochtend was! Ik zal gauw verslag doen…

Fijne week!

You may also like...

Geef een reactie