cadeauwijzer: tieners

Dit is het vierde artikel in de serie cadeauwijzer. Hier vind je de cadeauwijzers voor baby, peuter/kleuter en schoolkinderen.

Ik twijfelde even bij de titel van deze post. Heet een tiener tegenwoordig nog een tiener? Of een adolescent? Of gewoon een puber? Ik bedoel in elk geval de periode na de basisschool en voordat ze volwassen zijn.

Spinning

Hieronder vind je suggesties voor cadeaus waar je tieners in je omgeving blij mee kunt maken. Of misschien ook niet, want als er iets veranderlijk is, dan is het een puber. Vraag dus eerst het verlanglijstje, maar als dat er niet is (of je wil gewoon graag een zomaar-cadeautje geven), heb je misschien wat aan onderstaande tips.

Mijn favoriet als altijd voor cadeaus is Bol.com. Ze hebben een zeer ruim aanbod en ze leveren snel. Oké, ze zijn niet altijd de goedkoopste, maar dat neem ik graag op de koop toe. Als je bijvoorbeeld speelgoed zoekt voor je favoriete puber, dan kun je hier een overzicht vinden van speelgoed voor 12 jaar en ouder. Gezelsschapsspellen, gekke trendgevoelige dingen zoals space scooters en Furby’s, maar gelukkig ook ouderwets buitenspeelgoed zoals springtouwen en skippyballen. Via Bol kun je ook makkelijk zoeken op op levertijd en prijs, dus hier kun je vast iets vinden.

Ook voor mooie boeken kun je uiteraard bij Bol terecht. Jeugdliteratuur valt tegenwoordig onder de categorie young adults en dat vind je hier. Overigens ben ik van mening dat als je 12 of ouder bent, je ook heus gewoon echte literatuur kunt lezen, dus doe je favoriete neefje vooral ook je eigen lievelingsboek cadeau.

Veel leuker nog natuurlijk is om een doe-cadeau te geven. Probeer je te bedenken of jij de persoon bent waarmee deze kieskeurige puber iets leuks wil gaan doen (in sommige gevallen misschien niet) en neem hem of haar mee naar de bioscoop, een dagje met de trein naar een leuke stad of zelfs uit eten (op die leeftijd uit eten gaan voelt voor veel kinderen enorm volwassen, en dat is natuurlijk wat ze het liefste willen zijn. Totdat ze volwassen zijn.)

Heb je hier iets aan? Doe je eigen aanvullingen in de comments!

Foto: Creative Commons License Dennis Brekke via Compfight

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Jess schreef:

    Handige tips! Ik ga meestal voor cadeaubonnen voor pubers :-)

    • mamamanager schreef:

      Ja, dat is ook altijd makkelijk…maar ook saai! Ik vind het wel een sport om leuke cadeaus uit te zoeken. Lukt niet altijd natuurlijk, maar dit overzichtje helpt (mij ook) als je even zo gauw niks anders kunt bedenken…

  1. 31 maart 2014

    […] consequent zijn – MommyOnline Wanneer beginnen met bijvoeding – Little Wonder World Cadeauwijzer: tieners – mamamanager Dierenopvoeding – Mydailythings Potjesmoeder – Fantastic Moms Slaapgewoontes – […]

Geef een reactie