cadeauwijzer: kraamcadeaus

Je zult als mamamanager regelmatig voor cadeautjes moeten zorgen. Niet alleen bij feestdagen en verjaardagen, maar ook bijvoorbeeld als je kind afscheid neemt van een klas (of de crèche), als je buurmeisje haar zwemdiploma heeft gehaald, of voor de buurvrouw als dank voor het oppassen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel een aardigheidje waard.

Soms volstaat een kaartje, soms een bloemetje, maar natuurlijk is het leuk om altijd iets persoonlijks te kunnen overhandigen. Ook als je op zoek bent naar een wat groter cadeau is het wel zo leuk als daar daadwerkelijk over is nagedacht. Vandaag start een nieuwe serie met een overzicht (met linkjes!) van makkelijke altijd goed cadeautjes die niet te duur zijn én die je gauw in huis hebt.
NB In de lijst vind je vooral universele klassiekers terug, zoals boekjes en knuffels van Nijntje of Jip en Janneke, speelgoed van Lego en Duplo en Playmobil. Natuurlijk is er veel meer leuks te geven, en als het om de pasgeboren baby van je beste vriendin gaat, wil je misschien liever met iets originelers voor de dag komen. Maar als je weinig tijd hebt om iets te verzinnen en/of geen tijd om uitgebreid in de winkel te gaan snuffelen, dan is dit een makkelijke leidraad om toch met iets leuks te komen. 

Overweeg daarnaast eens om een soort basisvoorraad in te slaan: een verzameling cadeautjes die geschikt zijn voor meerdere situaties en die goed van pas komen als je op het laatste moment toch nog iets vergeten bent. Ik heb er hier al eerder over geschreven.

Tip: als je toch gaat bestellen, bekijk dan direct even de verjaardagkalender. Met een beetje mazzel kun je gelijk voor de komende maanden de cadeautjes inslaan.

We beginnen deze serie met wat cadeaus die perfect zijn als kraamcadeau.

———-

Bestek: de zilveren lepel die men vroeger kreeg, heeft een beetje afgedaan (helaas!) maar je kleintje heeft nog steeds bestek nodig. Niet direct natuurlijk, maar toch is het leuk om als kraamcadeau te geven. Het is een soort van traditioneel cadeau in een nieuw jasje. De Hema heeft hele leuke van Jip en Janneke. Voordelig, praktisch en je steunt met de aankoop ook nog eens goed doel. Uit ervaring kan ik inmiddels melden dat dit één van de weinige setjes is waar wij tevreden over zijn. De lepel heeft de goede maat en de vork is precies scherp genoeg. Sommige vorken van andere merken zijn zo scherp dat je niet snapt dat het kinderbestek is…

Serviesgoed: nou ja, servies. Bordjes en bekers, zeg maar. Tuitbekers zijn vreselijk persoonlijk en ik moet eerlijk bekennen dat wij de perfecte nog steeds niet hebben gevonden. Gewone bekers daarentegen en bordjes kopen wij het liefst van het hippe merk Rice. Zij maken heel mooi kleurig serviesgoed, zoals dit mooie bordje. Wij houden ervan omdat de kwaliteit super is en de spullen dus lang mooi blijven. Niet te vergelijken met de bordjes van de Kruidvat, bijvoorbeeld.

Boekjes: boekjes zijn denk ik altijd goed, bij ons in ieder geval wel. Voor echte kleintjes is het nog niet zo aan de orde, maar zodra een baby in bad kan zitten, wil hij ook dingen vasthouden. Badboekjes waren bij ons een absoluut succes, vooral om de aandacht even af te leiden van die enge douchekop… Kies liefst een boekje van een figuur dat ze al kennen uit andere boekjes, zoals deze van Kikker of deze van Nijntje.

Pluche! Zachte knuffels zijn altijd leuk, ook al weet je dat de ontvangende ouders waarschijnlijk al tientallen hebben gekregen… Kleine knuffels zijn vaak voor minder dan een tientje te koop én ze worden meestal ook verkocht in bijvoorbeeld supermarkten en tankstations. Handig voor noodgevallen. Bij voorkeur bestel je natuurlijk vooruit. Goed om te weten: het merk Happy Horse heeft volgens mijn eigen (wellicht ietwat subjectieve) waarneming echt de allerzachtste knuffels. Vooral de kleine en soepele knuffels zijn erg fijn voor babies, zoals deze zachte rammelaar.

Inmiddels misschien niet meer zo origineel, maar nog steeds erg handig: Sock Ons. Kleine open sokjes die ervoor zorgen dat de sokjes aan de voeten van je baby blijven. Getest en goedgekeurd! Hier te koop in voordeelverpakking (handig voor in die basisvoorraad). De Dribble-Ons van hetzelfde merk zijn trouwens ook heel fijn.

———-

Hopelijk kun je hier mee vooruit!
Ik blijf de lijst graag aanvullen met cadeauklassiekers…dus: wat was jouw favoriete kraamcadeau om te krijgen?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. 20 maart 2014

    […] is het vierde artikel in de serie cadeauwijzer. Hier vind je de cadeauwijzers voor baby, peuter/kleuter en […]

  2. 28 oktober 2014

    […] week publiceerde ik de cadeauwijzer voor kraamcadeaus, omdat je als mama(manager) regelmatig (en soms ook nog op het laatste moment) een cadeautje nodig […]

Geef een reactie