cadeauwijzer: schoolgaande kinderen

Dit is het derde artikel in de serie cadeauwijzer. De vorige twee artikelen gingen over kraamcadeaus en cadeaus voor peuters en kleuters. Het fijne van een soort naslagwerk als dit is dat er altijd een moment komt dat je het nodig hebt. Misschien heb je nu zelf een peuter of kleuter en denk je dat je zult onthouden hoe het is. Nou, vergeet het maar. Tegen de tijd dat je kind(eren) naar school gaat (of gaan) weet jij echt niet meer waar een tweejarige mee bezig is. En vooruit kijken is misschien nog wel moeilijker. Ik kan al niet eens inschatten of een kind 5 of 8 is, en bij kinderen van 12 verbaas ik me altijd hoezeer ze nog kind zijn. In mijn herinnering was ik toch al bijna volwassen toen ik 12 was…

De cadeaus van vandaag zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12. Ouders met kinderen in die leeftijd zullen ongetwijfeld beargumenteren dat er nog flink wat verschil zit in die leeftijdscategorie, en dan hebben ze natuurlijk gelijk. Maar om dit overzicht enigszins praktisch te houden, doen we het zo. Als je het echt niet weet, kies je iets algemeens. Bij boeken staan vaak richtlijnen voor leeftijden vermeld. En sommige (online) shops vermelden ook leeftijdscategorieën. Ik hou enorm van Etsy (marktplaats voor creatievelingen) bijvoorbeeld, maar je moet wel weten wat je zoekt, anders is het heel moeilijk om daar te slagen.

Hieronder vind je de selectie van deze week. Hou dit in acht:
In de lijst vind je vooral universele klassiekers terug, zoals boekjes en knuffels van Nijntje of Jip en Janneke, speelgoed van Lego en Duplo en Playmobil. Natuurlijk is er veel meer leuks te geven, en als het om de pasgeboren baby van je beste vriendin gaat, wil je misschien liever met iets originelers voor de dag komen. Maar als je weinig tijd hebt om iets te verzinnen en/of geen tijd om uitgebreid in de winkel te gaan snuffelen, dan is dit een makkelijke leidraad om toch met iets leuks te komen. 

—– Geen tijd? Lees vanaf hier! —–

Verkleden vinden de meeste kinderen leuk, en als je accessoires koopt in plaats van kleding dan hoef je je geen zorgen te maken om de juiste maat. Deze cadeaus kosten minder dan 15 euro. Bijvoorbeeld deze brandweerhelm! Wie wil dat nou niet? Iedereen kennelijk, want de leeftijdscategorie suggereert dat het voor kinderen van 3 tot 99 jaar is. Ook leuk: een pannenset, een zwaard, of deze conducteursset.

Puzzels zijn altijd goed voor een druilerige zondagmiddag. Deze en deze zijn absoluut uniek, en als je ze gepuzzeld hebt ook nog eens plaatjes om te zien. Of neem eens iets anders dan anders, zoals deze Rubik’s.

Boeken! Gouden boekjes zijn altijd leuk. Bij Bol (mijn favoriet als het gaat om gemak) zoek je heel makkelijk op (onder andere) leeftijdscategorie en prijs.

Iets meer budget? Hier vind je een uitgebreide collectie buitenspeelgoed, van zaklopen tot een levensgroot kaartspel. Vooral leuk in de zomer natuurlijk.

Mooi en verantwoord: dit prachtige houten speelgoed. Deze webshop heeft een uitgebreide selectie van het supermooie merk Janod, dat vooral houten speelgoed maakt. Let op: wederom niet voor de kleine portemonnee, maar wel een collectie om je aan te vergapen.

Weet je het echt niet? Je kunt ook gewoon een kaartje sturen. Kaarten zijn altijd leuk om te ontvangen, en je kunt tegenwoordig heel snel en simpel je kaart versturen van achter je computer. Onpersoonlijk? Ik vind van niet. Hoewel je de kaart niet zelf schrijft, oogt het eindproduct als iets dat met zorg en aandacht is gemaakt.

—–

Heb je zelf nog geweldige tips voor cadeaus die altijd in de smaak vallen? Laat het weten in de comments of via Facebook!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 28 oktober 2014

    […] Dit is het vierde artikel in de serie cadeauwijzer. Hier vind je de cadeauwijzers voor baby, peuter/kleuter en schoolkinderen. […]

Geef een reactie