mamamaandag: fietsen zonder dat je rok omhoog waait

Hier was ik dus vorig weekend: Rock Werchter. (Filmpje is niet van mij, maar officiële samenvattingsfilm van Rock Werchter zelf.) Een lang weekend met manlief in een tentje, overal goede muziek, lauw bier en stinkende dixi’s. En oh ja, zonder kinderen natuurlijk. We waren slechts 5 dagen weg, maar het voelt als 3 weken vakantie. We waren er helemaal ‘uit’, en dat was precies de bedoeling. Inmiddels zijn we weer een beetje bijgekomen en dat mag ook wel, want morgen begint de verbouwing. Zo’n zomer wordt het…maar we zijn in ieder geval goed begonnen! rock werchter Vandaag moet ik nog steeds een beetje inkomen, maar ik heb zeker een paar fantastische links gevonden. Om maar meteen te beginnen met deze briljante cycle hack: met een rok (of jurk) op de fiets was altijd lastig, maar zo moet dat dus. Fietsen zonder dat je rok omhoog waait. Kan iemand deze dames een medaille geven? Tattly bestaat 3 jaar en dat vieren ze met een enorme korting. Vandaag is de laatste dag dat je 50% korting krijgt op je order bij Tattly, die hele leuke tijdelijke tattoos maakt. Leuk voor kinderen én voor jezelf! Deze zomer gaan we binnen verbouwen, volgend jaar is de tuin aan de beurt. Ik overweeg het tuinhuisje compleet te slopen. Hij is lelijk, groot en hij staat in de weg. Maar als ik dit huisje zie, ga ik toch een beetje twijfelen. Geweldig, als kunst zo onderdeel kan zijn van je leefomgeving. De adventure playground is nieuw: onze speeltuinen zijn te veilig geworden, kinderen kunnen niet meer ravotten maar moeten continu veilig gehouden worden…en als tegenhanger zijn er dus nieuwe speeltuinen gemaakt, met veel modder, takken en andere terug-naar-de-natuur dingen. Ligt het aan mij of lijkt dit verdacht veel op het ouderwetse buitenspelen? Ik heb een hekel aan snoeren en kabels, maar als ze er zo mooi uitzien, dan mag het. Dit vind ik een heel prettig idee: begin elke dag zoals een kok aan een recept begint: mise-en-place. Fijne week!

You may also like...

1 Response

  1. astrid schreef:

    Je kan ook je tuin laten verwilderen, niks meer aan doen….een adventure playground in je backyard ;-)

Geef een reactie