mamamaandag: tropische Pinkstermaandag

De leukste (en soms minder leuke) links van deze week.

Afgelopen vrijdag waren wij in de Schouwburg in Leiden voor de een-na-laatste avond van de finalistentour van het Leids Cabaret Festival, waar we onder andere winnaar Tim Fransen zagen. Wat een talent! Daar kan ik wel een hele show naar luisteren. Hier is een stukje van zijn bezoek aan DWDD.

Ja! Ik ben er zelf ook schuldig aan: overmatig gebruik van uitroeptekens. Voornamelijk in sms en Whatsapp gebruik ik veelvuldig uitroeptekens. Volgens dit artikel komt dat omdat we bang zijn dat een simpel ‘ja’ of ‘leuk’ als antwoord op een uitnodiging wellicht niet enthousiast genoeg over komt.

Freaky! (Zie? Uitroepteken.) Acteurs met hun body doubles.

Hihi… awesome parenting.

Over werk en vrije tijd.

Ouch. Dit was even confronterend. Vermoeidheid en frustratie leiden er gauw toe dat je even wilt zeuren, en tussen neus en lippen door zeg je iets over je kind wat eigenlijk helemaal niet aardig is. Ik doe dat ook, helaas, maar dis is een goede reminder om het niet meer te doen.

Elke zomer gebeurt het weer dat ouders een baby vergeten in de auto. Met dit weer kan dat al binnen 15 minuten fataal zijn. Dit vreselijke filmpje is niet alleen bedoelt als waarschuwing, maar ook als aanmoediging: mocht je ooit een kind achtergelaten zien in de auto, loop dan niet door, maar handel. Meteen.

Heb een fijne week!

You may also like...

Geef een reactie