onze BBQ favorieten

Het belooft een heerlijk weekend te worden. Gelukkig maar, want dat regenachtige van de afgelopen dagen was niet echt fijn. Helemaal niet omdat Kees deze week zijn allereerste avond4daagse liep! Met behulp van zijn loopfiets natuurlijk, want anders is 5 km nog best wel ver. Wij zijn hartstikke trots, en Kees zelf natuurlijk ook.

Omdat het toch best wel vermoeiend was voor onze jongen, gaan we het rustig aan doen dit weekend. Dat betekent lekker uitslapen en een beetje rommelen in en om het huis. En de BBQ gaat natuurlijk ook weer aan. Heb jij nog inspiratie nodig?  Dit zijn onze BBQ-favorieten.

Zelfgemaakte kipsaté. Marineer in stukjes gesneden kipfilet in een marinade van een beetje olie, ketjap, chilisaus, een beetje citroensap en sambal naar smaak. Doe er 2 gekneusde knoflookteentjes bij en geraspte gemberwortel. Zet in de koelkast om te marineren (hoe langer, hoe beter) en zet de satéstokjes ondertussen onder water (zodat ze niet verbranden op de BBQ).

Gepofte aardappel. Neem aardappels van ongeveer dezelfde grootte en kook ze in ongeveer 10-15 minuten bijna gaar. Giet af en laat afkoelen tot ze handelbaar zijn. Kruis ze tot ongeveer halverwege in en verpak elke aardappel in aluminiumfolie (glimmende kant aan de binnenkant). Leg de aardappelen op de BBQ, niet direct op het vuur maar een beetje aan de zijkant. Als je de deksel erop doet, gaat het sneller. Na ongeveer 15 tot 45 minuten zijn ze klaar. Serveer de aardappel met zure room en wat je zelf verder lekker vindt. Wij aten dit ooit in Turkije en daar doen ze er bijvoorbeeld geraspte kaas, doperwtjes, mais, augurk, olijven, blokjes ham of knakworst in kleine blokjes, en ketchup over. Erg lekker!

Bananen met rum. Tot slot: het dessert, dat maak je natuurlijk ook op de BBQ! Snij per persoon 1 banaan in aan de holle kant. Probeer een soort inkeping te maken. Hierin druppel je rum (naar smaak) en strooi je een beetje bruine suiker. Leg er een paar kleine blokjes ongezouten boter op en verpak de bananen per stuk in aluminiumfolie. Laat ongeveer 15 minuten liggen op de BBQ, deze hoeft niet meer heel erg heet te zijn dus dat kan prima als je toch al bijna klaar was. Serveer met vanilleijs en/of slagroom. Yum!

Als je het jezelf makkelijk wil maken, shop je natuurlijk alles direct bij de Appie en dan laat je het lekker thuisbezorgen. Ideaal! Wat voor lekkers gaat er bij jou op de BBQ?

2 reacties

  1. Menco schreef:

    We zijn onderweg en BBQ-en graag mee. ;)

  2. Arlinde schreef:

    Het klinkt allemaal zo lekker! Leuk dat ie mee deed. Met zijn loopfiets. Geen wonder dat je je trots voelt!

Geef een reactie