een dag niet gewassen

Vandaag zijn mijn kinderen op het kinderdagverblijf en dus is vandaag de dag dat ik lekker de hele dag ongestoord kan werken. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk te doen alsof ik op een kantoor zit (in plaats van thuis achter de computer) en dat betekent zoveel mogelijk de huishoudelijke rompslomp te negeren. Helemaal lukt dat echter niet. We zijn tenslotte een gezin met twee kinderen, en dat betekent: een dag niet gewassen, is morgen 2 keer wassen ( de verdrietige realiteit, helaas).

Dus vooruit, toch maar even een was doen. En vervolgens natuurlijk ook meteen opvouwen, want anders krijg je kreukels. En strijken, nee, daar doen we niet aan.

Ik hou ervan geen tijd te verdoen (vandaar: niet strijken) en dat wat echt moet gebeuren, zo efficiënt mogelijk te doen. Maar tegelijkertijd hou ik ook van een opgeruimd huis, georganiseerde kasten en – als het even kan – symmetrie (enigszins dwangmatig? Tja, ik ben nu eenmaal visueel ingesteld.). Geen wonder dus dat ik mijn ‘pauze’ niet geheel per ongeluk een artikel tegen kwam over het vouwen van de was. En vooral: hoe je zo snel én zo mooi mogelijk je was kunt opvouwen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat dit artikel gevonden werd bij niemand minder dan Martha Stewart, de koningin van het huishouden.

Wil je ook met magische eenvoud je was kunnen opvouwen (al is het alleen maar omdat je dan een leuk trucje kent)? Zie hieronder het filmpje of klik even door naar de site van mevrouw Stewart voor meer tips over hoe je grote lakens vouwt, of overhemden, of…

Geef een reactie