wanneer komt ‘Pinterest-mama’ in de Van Dale?

Hoewel wij Nederlandse mama’s nog iets nuchterder zijn dan onze Amerikaanse collega’s, is de term ook hier doorgedrongen: de Pinterest-mama’s. Dat zijn dus van die mama’s bij wie alles klopt: de huizen zijn altijd netjes, de kinderen zijn altijd hip en de kinderfeestjes…oh! De kinderfeestjes.

Nou moet ik eerlijk toegeven: ik val soms misschien best een beetje in de categorie aspirant-Pinterest-mama. Ik hou ook van mooie huizen, en onze kinderkamers zijn ook eigenlijk een verzameling goede ideeën van Pinterest samengebracht in één, en ik heb ook nog een zwak voor mooie taarten, en… hoeveel worden we eigenlijk beïnvloed door sites als Pinterest? Als inspiratiebron is het fantastisch, maar wanneer wordt het meer dan een inspiratiebron? Wanneer voelen we zoveel druk om te voldoen aan de standaard, dat het niet leuk meer is?

Onlangs las ik een interview van een Amerikaanse moeder die een tijdlang in het buitenland had gewoond. Dit is wat ze schreef over de manier waarop er verjaardagsfeestjes werden gevierd: ‘Birthday parties only have one theme—birthdays. The cakes are store-bought and simple. Birthday invitations are just the fill-in-the blank invites you get at the grocery store. The first time I got an invitation for my son, I almost sobbed because I couldn’t believe life could be so simple. No one was slaving away at night gluing googly eyes on the PERFECT invitation.’

BallsCreative Commons License Jeff Kubina via Compfight

Herkenbaar? Mijn kinderen gaan nog niet eens naar school, maar zelfs op de crèche val je al met je neus in de boter: als er andere kinderen jarig zijn, worden er geen pakjes rozijnen uitgedeeld, nee, wij kregen onder andere al (zelf!) genaaide, gepersonaliseerde kadozakjes en cd’s met de favoriete liedjes van het betreffende kind.

Begrijp me niet verkeerd, de ideeën zijn hartstikke leuk, maar als mijn kinderen ’s avonds naar bed zijn, kruip ik liever met een wijntje op de bank dan met tien lapjes vilt achter de naaimachine.

Wat vind jij? Waar ligt de grens? En ben jij ook een (aspirant) Pinterest-mama, of ben je al blij als je kinderen gedoucht en aangekleed zijn?

2 reacties

  1. kunst te koop schreef:

    Je hebt prachtige foto’s gemaakt! Xo

Geef een reactie