mamamaandag: #prayforParis

Paris Jean Jullien

De inmiddels welbekende tekening van Jean Jullien.

Het is weer maandag. Mamamaandag. Maar hoe leeg lijkt het op deze maandag om shop links en leuke filmpjes te laten zien?

De wereld staat in brand. Niet alleen in Parijs, maar op heel veel plekken. De aanslagen in Frankrijk doen ons dat weer eens beseffen. En dus leek het me gepast om de leukste links vandaag te vervangen door een aantal Parijs-gerelateerde foto’s, artikelen en filmpjes die ik de afgelopen dagen voorbij zag komen.

Niet om je nog treuriger te stemmen, maar wel om stil te staan bij al het leed in de wereld. Om dit momentum vast te houden en iets nieuws in beweging te zetten. Want of we nou #prayforParis, of dat we onze profielfoto in de Franse vlag kleuren, of of we quotes van Martin Luther King delen of juist de aandacht vestigen op al die andere plekken waar mensen geterroriseerd worden, één ding is zeker: we willen allemaal hetzelfde: leven in vrede, in liefde en vrijheid.

De versjes van Tirza zijn altijd raak.

It is not Paris we should pray for.

Russell Brand is een held.

Interessant artikel.

Imagine.

Geef een reactie