de fotoacademie: opdracht 1

Op dit moment volg ik een korte opleiding bij de Fotoacademie in Amsterdam. Omdat je nooit teveel kunt weten, en omdat ik het ontzettend fijn vind dat ik eindelijk wat meer informatie krijg over de technische achtergrond van wat ik op gevoel en door ervaring al weet. Het is echt heel erg leuk om nieuwe dingen te leren met een groep mensen die precies weten waar je het over hebt en met wie je een echte passie deelt.

Maar het allerleukste vind ik misschien nog wel dat ik voor deze opleiding opdrachten moet inleveren. Het liefst loop ik de hele dag met mijn camera rond, maar omdat mijn leven zich grotendeels in en rond huis afspeelt, weet je soms gewoon niet meer hoe je vanuit een andere invalshoek naar je eigen leven kunt kijken. Doordat de opdrachten zo specifiek zijn, kun je heel concreet aan de slag.

Tijdens de lessen worden de opdrachten besproken, en ik heb gemerkt hoe waardevol het is om te zien hoe anderen naar je werk kijken! In die zin is fotografie soms echt kunst: iedereen ziet er wat anders in.

De opdracht voor deze foto’s was: ‘maak een serie over je leefomgeving. Kies een detail en maak dat zo groot mogelijk.’ Ik heb gekozen voor het speelgoed in ons leven… de auto’s vind ik werkelijk overal terug en daar wilde ik de aandacht op focussen.

Hoewel ik de foto’s niet in zal lijsten, is het (zeker als je van fotografie houdt) echt een aanrader om je leven eens op een andere manier te bekijken!

de fotoacademie: opdracht 1 de fotoacademie: opdracht 1 de fotoacademie: opdracht 1 de fotoacademie: opdracht 1

4 Responses

  1. Waarom niet inlijsten? Vooral die laatste mag best als lijst(je) ergens wel hangen toch?

  2. Menco schreef:

    Beetje uitvergroten, contactsleutel er in en rijden maar. Lijkt me ook wel wat.

Geef een reactie