terug naar het begin

Toen ik eind 2012 begon met mamamanager, had ik een duidelijk idee voor ogen. Er moest een plek zijn waar alles samen zou komen, een site met alle informatie die je als (jonge) moeder nodig hebt, met alle inspiratie om de dag door te komen, met leuke ideeën voor de woensdagmiddag en het weekend en de vakanties. Eind 2012 was mijn oudste net 2 jaar en kon ik met enige afstand terugkijken op dat moeilijke eerste jaar. Hoe onzeker was, hoe graag ik alles wilde weten, hoe vreselijk veel tijd ik op internet doorbracht, zoekend naar de oplossing.

 

Ik wilde weten of mijn gevoelens over borstvoeding normaal waren, wanneer hij zijn eerste echte eten mocht hebben, wanneer hij uit zijn ledikantje in een gewoon bed mocht, of je dan eerst een kinderbed moest hebben of meteen in een normaal grote-mensen-bed, hoe lang ik hem moest laten huilen, hoe consequent we moesten zijn, maar ook waar we de beste luiers konden kopen, wat die gekke uitslag was op zijn hoofd, welke draagzak het meest praktisch was…en ga zo maar door. Ik heb een eindeloze lijst van de vragen die ik aan Google stelde… En wat ik me eind 2012 vooral realiseerde, was hoe onhandig het was dat er geen enkele plek was waar al die informatie samenkwam. Er waren gezondheidssites, er waren forums, er waren blogs van kinderpsychologen, er waren blogs van andere moeders, er waren review sites…maar nergens was er een basis.

Ik wilde een site, een soort startpagina, waar ik alles bij elkaar had. Alle informatie, alles inspiratie, alles netjes georganiseerd zodat als ik het weer eens nodig had, ik niet eerst weer op zoek hoefde. Gewoon een makkelijk en compact maar zo volledig mogelijk overzicht om mijn dagelijkse leven makkelijker te maken. En als zo’n startpagina het voor mij makkelijker zou maken, dan waren er vast ook andere moeders die behoefte hadden aan zo’n startpagina. Zo ontstond mamamanager.

En uiteindelijk was de site daar en ging ik schrijven, en bleek ik het moeilijk te vinden om mijn blog zo zakelijk en praktisch te benaderen. Al schrijvende kwam ik tot de conclusie dat ik niet alleen informatie wilde delen, maar ook mijn persoonlijke verhalen. We zijn nu ruim twee jaar verder, en mamamanager lijkt nog weinig op het oorspronkelijke idee. Hoe persoonlijker dit blog werd, hoe moeilijker ik het vond om er ook nog een zakelijke kant aan vast te plakken. En zo rommelde ik maar wat aan, en de ene keer had ik veel inspiratie en schreef ik veel, en de andere keer had ik geen puf meer en schreef ik niks. Maar dat was niet wat ik wilde, en dus vond ik het steeds lastiger om nog wat te schrijven. En uiteindelijk schreef ik niks meer.

De afgelopen drie maanden is er niks gebeurd op mamamanager. Ik nam een zeer nodige break, kwam tot rust en ging opnieuw nadenken over deze site. Ik wilde terug naar mijn oorspronkelijke idee, maar dan mét mijn persoonlijke verhalen en een dikke vette knipoog. En zo ging ik de afgelopen tijd weer rustig aan de slag. De structuur van de website is zodanig dat je (als het goed is) meteen kunt vinden wat je nodig hebt. En ik kijk er naar uit om weer lekker te schrijven. Om de website te vullen met veel praktische informatie en soms persoonlijke verhalen.

Vandaag is mamamanager dus vernieuwd, met een ietwat vernieuwde indeling. Heropend, als het ware. Je zult de komende tijd wellicht nog wat meer verschuivingen zien, in de menustructuur bijvoorbeeld, terwijl ik bezig met het optimaliseren van mijn site. De bedoeling is dat je hier alles vindt wat je nodig hebt en dat makkelijk kunt terugvinden.

Ik ben zelf erg blij om weer ’terug’ te zijn en ik kan niet wachten om van mamamanager die startpagina te maken die ik 2 jaar geleden voor ogen had. Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Mis je belangrijke informatie? Ik hoor het ontzettend graag!

Dank, dat jullie blijven lezen, en blijven vragen.

6 reacties

  1. Annelies schreef:

    Ik vind je persoonlijke verhalen al heel erg de moeite waard! Ik ben benieuwd wat je nog meer gaat bieden. Liefs!

  2. Lisette schreef:

    Yessss, you’ re back! Ik blijf je trouw volgen, ook als niet-mama zijnde :-) X

  3. Astrid schreef:

    Waarom was dat er niet toen Sanne net werd geboren? Goed bezig! Ik blijf je verhalen zeker volgen (en je foto’s ook)!

Geef een reactie