de mooiste cadeaus, favoriete webwinkels deel 1

Het seizoen der cadeaus is aangebroken. Sinterklaas komt al bijna aan in Nederland (met of zonder Zwarte Piet, maar toch) en de kerstdecoraties hangen ook alweer in de winkels. Ik heb al diverse verlanglijstjes in mijn inbox dus het wordt tijd om weer op zoek te gaan naar de mooiste, de leukste, de meest gewilde en meest speciale cadeaus.

Gemak dient de mens, dus ik shop graag online bij megashops als Bol.com. Gewoon, omdat het makkelijk is. Ze hebben bijna alles wat je zoekt en in de meeste gevallen heb je het morgen in huis. Maar leuk winkelen is het niet echt. Praktisch winkelen, dat wel.

Maar omdat dit uitgerekend het seizoen van de mooie cadeaus is, wilde ik graag aandacht besteden aan de kleine, bijzondere winkeltjes, waar je anders misschien niet zo gauw kijkt, maar die ook zeker de moeite waard zijn. De winkeltjes waar je iets bijzonders haalt dat niemand anders heeft.

Kijk daarom vandaag mee in mijn selectie van favoriete Etsy shops. Etsy is een platform voor kleine creatieve zelfstandigen, een soort Marktplaats als het ware voor mensen die zelf mooie dingen maken en dat graag willen verkopen. Als je er iets koopt, ondersteun je dus altijd de kleine zelfstandige, en meestal zijn verkopers erg flexibel en bereid om iets speciaal voor jou te maken.

Hieronder zie je een selectie van mijn favoriete shops op Etsy. Tot aan de Kerst vind je hier elke week een selectie van mooie webwinkels, niet alleen op Etsy, maar ook daarbuiten!

 

il_570xN.676250605_tw5h il_570xN.676254041_5wdb

Foto’s: Simone Hulsker / MissHoneyBird

Een onwijs leuke shop is die van MissHoneyBird, de shop van Simone Hulsker. Zij verkoopt kaarten, posters en stempels en aangezien velen van jullie waarschijnlijk zelfs nog moeten nadenken over kerstkaarten, leek het me goed om hier mee te beginnen. Zij heeft een enorm uitgebreide collectie stempels, ook van die hele leuke mini-stempels en echt tienduizend verschillende stempelkussens. Erg leuk voor als je overweegt zelf je kerstkaarten te maken of gewoon als je graag creatief bezig bent. Mijn favorieten zijn de Sint en Piet stempel, deze driehoekjes stempel en voor een kerstkaart mag deze candy cane natuurlijk niet ontbreken. De stempels vind ik het allerleukst in deze shop, maar ze heeft ook hele leuke (te personaliseren) melamine bordjes, perfect als bijvoorbeeld kraamcadeau.

il_570xN.407185702_2fw2 il_570xN.624945316_q26d

Foto’s: Studio Snowpuppe

Zoals sommige van jullie weten ben ik altijd op zoek naar nieuwe en mooie dingen voor in huis. op het moment ben ik nog bezig de perfecte verlichting te kiezen, en het is goed mogelijk dat ik in onderstaande shop ga slagen. Nellianna maakt lampenkappen van…origami. Deze roze met witte zou ik wel in onze gang willen hebben! Ze verkopen trouwens ook kleinere lampenkappen en hele leuke plafondkappen die je zelf kunt vouwen.

il_570xN.503012527_mwnp il_570xN.626812336_a3x4

Foto’s: Saskia van Beek / Piece of a Cookie

Saskia van Beek van Piece of a Cookie verkoopt gehaakte dekens en accessoires. Ik heb het echt wel eens geprobeerd, hoor, dat haken, maar het is gewoon niet aan mij besteed. Des te meer bewondering heb ik dus voor mensen die dit soort projecten af kunnen maken (zonder weeffoutjes! die zitter er bij mij altijd in!). Mijn favoriet is deze kleurrijke deken, maar als je toch zelf wat handiger bent dan ik, dan kun je er ook een patroon kopen om je eigen deken te haken.

Ik vond het moeilijk om te kiezen uit al mijn favorieten, dus later zal ik waarschijnlijk nog wat meer van mijn favoriete Etsy shops laten zien.

En ben je in de buurt van Amsterdam? Mis dan ook de Winter Winkel niet, een pop-up store van een aantal samenwerkende Esy-verkopers. Zeker de moeite waard!

Fijne week!

2 reacties

  1. Menco schreef:

    Vergeet in deze cadeautijd ook de wereldwinkel niet. In vrijwel elke (grote) plaats is wel een wereldwinkel met unieke cadeaus, vaak handgemaakt. Een cadeau van de wereldwinkel geeft 3 keer een goed gevoel. Om te geven, om te ontvangen en omdat je er iemand in een ontwikkelingsland mee helpt zijn of haar product te verkopen.

  2. Introverte Mama schreef:

    Wat een leuke dingen!

Geef een reactie