lifesavers: eerste hulp bij opvoeden

Soms is opvoeden overleven.

Aan de kinderen ligt het niet, want onze kinderen zijn fantastisch (niet altijd, obviously, maar meestal). Maar ik heb duidelijk nog een aantal lessen te leren. Lessen in effectief communiceren bijvoorbeeld, of een lesje anger management misschien. Echt, ik weet wat een geluk het is dat we 2 gezonde kinderen hebben, en ik weet hoe fijn het kan zijn, maar nu… Nu is het dat gewoon niet.

Nu is het overleven. De dagen zijn gevuld met tranen en frustratie en schuldgevoel en nog meer tranen. Het is crisis, zogezegd.

En in tijden van crisis heb je lifesavers nodig: mensen die er voor je zijn en die je op weg helpen en die het van je overnemen als ze zien dat je het niet meer kunt.

We hebben allemaal wel eens lifesavers nodig, toch?

Ken je iemand die je hulp misschien kan gebruiken? Help dan vandaag.

Zeg niet: ‘bel maar als ik iets voor je kan doen’ maar zeg: ‘ik kook voor je vanavond’ en zeg niet: ‘ik wil wel een keertje oppassen, hoor!’ maar zeg: ‘vrijdagmiddag breng je hem hier en dan kun jij even een paar uur bijslapen’.

Lifesavers maken het verschil, zorgen ervoor dat je klaar bent voor een nieuwe dag en voor betere tijden.

Wees die lifesaver vandaag.

343-w750

P.S. Ook aan het wachten op betere tijden? Misschien heb je wat aan professionele ondersteuning, zoals een workshop over opvoeden. Kijk eens hier en daar.

2 reacties

  1. Annelies schreef:

    Herkenbaar… Vreselijk als ik uitval tegen m’n kind terwijl het mij gewoon teveel is. Hier ook nog een hoop te leren…

Geef een reactie