het wordt beter, maar tot die tijd: neem een wijntje (de lekkerste huiswijn)

Die uurtjes tussen 16.00 en 19.00 zijn het moeilijkst. Zoon nummer 1 heeft teveel energie na een dag stil zitten op school, zoon nummer 2 is eigenlijk moe maar wil niet slapen. Papa is nog niet thuis en mama wil graag nog wat werk gedaan krijgen maar moet eigenlijk koken. Misschien voel je ‘m al aankomen, maar deze succesformule zorgt er bij ons regelmatig voor dat ik A. mezelf opsluit op kantoor terwijl de kleinste in tranen op de deur beukt of B. zoonlief achter mij aan de keuken in rent en zichzelf huilend voor mijn voeten werpt of C. ik opgeef en languit op de vloer ga liggen alwaar ik door mijn kinderen gebruikt wordt als klimrek waarna papa (die inmiddels thuis) maar broodjes smeert omdat er toch iets gegeten moet worden. Of, antwoord D. all of the above.

Inderdaad, D. is het goede antwoord!

Deze vrij accurate weergave van de werkelijkheid zorgt ervoor dat ik gemiddeld zo tegen een uur of 5 vind dat het al wel tijd is voor wijn, want wijn is immers de toverdrank waarop wij drukke moeders overleven. Wodka is waarschijnlijk effectiever en de prijs per gewenst resultaat is waarschijnlijk ook beter, maar wijn is leuker, lekkerder en minder kansloos. Oh ja, en wijn is natuurlijk lekkerder met chocolade. En lekkerder met kaas. Nuff said.

Gezien de doorloopsnelheid van een fles wijn bij ons thuis, proberen wij toch ook een beetje op de prijs te letten, dus vandaar dat wij altijd in de markt zijn voor lekkere doch aantrekkelijk geprijsde wijn. Daarom is onze eigen huiswijn al enige tijd de Vega del Cega Valdepeñas, te koop bij de Lidl. Voor €2.99 per fles kun je je moeilijk een buil vallen, en bovendien is het een soepele zachte wijn die je makkelijk overal bij drinkt. Wat wij dus ook doen.

345-w750

Een andere aanrader die we eerder graag dronken is de Night Birds Pays d’Oc Rouge, verkrijgbaar bij DekaMarkt en Dirk van den Broek, maar uiteraard hou ik me altijd aanbevolen voor nieuwe, lekkere en goedkope wijnen, dus heb je een tip? Ik hoor het graag!

P.S. Dit artikel gaat over rode wijn, omdat we die nu eenmaal liever drinken. Heb je een tip voor lekkere witte wijn? Ik speel ‘m graag door!

Geef een reactie