#nanowrimo: wie doet er mee?

We zitten volop in de zomer en november lijkt nog hartstikke ver weg, maar over 3 maanden is het al zover en die zijn voorbij voordat je het weet. November, de maand van NaNoWriMo, oftewel National Novel Writing Month. Een Amerikaans initiatief, maar uitgewaaid over de hele wereld, om schrijvers van allerlei pluimage te stimuleren eens echt dat boek te schrijven. Zoveel mensen dromen ervan, een eigen boek. Zoveel mensen die concepten of eerste pagina’s op hun computer hebben opgeslagen, om er vervolgens nooit wat mee te doen. Daarvoor is NaNoWriMo.

Het doel is de maand november te gebruiken voor het schrijven van een boek. Een novelle om precies te zijn. Die novelle hoeft maar aan 1 voorwaarde te voldoen: je verhaal telt 50 000 woorden. Volgens Wikipedia is een novelle een fictief verhaal dat tussen het korte verhaal en de roman in wordt geplaatst. Waar je verhaal over gaat, is helemaal aan jou, zolang je die 50 000 woorden maar haalt. Er is geen prijs te winnen, alleen eer te behalen. En doordat er zoveel mensen ook schrijven, wordt je gestimuleerd om door te gaan.

Vorig jaar schreven er bijna 600 000 mensen mee. En dit jaar ben ik van plan om ook mee te schrijven. Nog 3 maanden de tijd om een verhaallijn uit te werken, zodat ik in november vol aan de slag kan. En…mijn bedoeling is om hier ook (een deel van) het verhaal te publiceren.

Dus… je raadt het al. Wie schrijft er met me mee?

2 reacties

  1. Mama's Jungle schreef:

    Spannend en lijkt me pittig maar wel een leuk doel! Heb je al een ideetje voor ogen?

Geef een reactie