de lekkerste kant van een boterham

Wees gewaarschuwd: dit artikel gaat nergens over. Komkommertijd is officieel begonnen.

Soms vind ik het heel prettig om mij druk te maken over compleet zinloze vraagstukken. Eén van die vraagstukken bij ons in huis is of een boterham een voor- en een achterkant heeft, of dat het niet uitmaakt. Ik persoonlijk ben van de stroming dat een boterham wel een voor- en achterkant heeft, en ik durf ook te beweren dat een boterham écht lekkerder is als hij aan de voorkant is belegd in plaats van aan de achterkant. Manlief vindt van niet, maar dat is natuurlijk omdat mannen geen details zien, iets wat ik al vele malen proefondervindelijk vast heb kunnen stellen, maar dat terzijde.

In de categorie boterhammen verschillen wij ook van mening over welk beleg boter nodig heeft en welk beleg niet. Manlief is pragmatisch ingesteld en vindt dat als het plakt, er geen boter onder hoeft. Ik vind jam en pindakaas echter veel lekkerder op een laagje boter, en kaas daarentegen niet weg te krijgen als er ook boter op zit.

Enig wetenschappelijk onderzoek (lees: Google) om deze vraagstukken op te lossen heeft tot dusver niets opgeleverd. Is er dan niemand anders die zich hier druk over maakt?! Filosofie van het alledaagse leven is kennelijk niet interessant genoeg.

Hoe dan ook, het boterhamvraagstuk gaat maar even in de koelkast. In plaats daarvan deel ik vandaag de mooiste gaafste en veelal belachelijk dure items op mijn wish list.

Een frituurpan. Deze frituurpan om precies te zijn. Ik ben stiekem bang dat wij elke week patatjes eten als er een frituurpan in ons huis staat, maar deze frituurpan (die frituurt met lucht) is soort van gezond. Hou ik mezelf voor. Valt meteen in de categorie belachelijk duur met een prijs van ruim 200 euro.

Deze prachtige tas van wasbaar papier dat lijkt op leer. Ja, dat kan blijkbaar, en het is ook nog eens hartstikke ecologisch verantwoord. Al staat deze, iets minder ecologisch verantwoorde leren tas ook nog steeds op mijn lijstje.

Ielige sieraden zijn niets voor mij. Deze Buddha to Buddha armband is lekker stoer en daar hou ik wel van. Valt ook in de categorie belachelijk duur, maar daarom staat -ie ook op mijn wish list!

Met dit lekkere weer krijg ik helemaal zin om van mijn tuin een fijne mini-oase te maken. Mijn tuin is te klein voor bijna elk geniaal tuinidee, maar dit soort plantenbakken zijn precies groot genoeg om een beetje vorm te geven aan onze rechttoe rechtaan tuin. Deze briljante cupcake baby zwembadjes zijn trouwens een plezier om naar te kijken.

Dit speelhuisje past niet helemaal in mijn idee van een perfecte tuin, maar voor kinderen is het natuurlijk geweldig. Ook nog eens uit te breiden met schommel en klimrek. Helaas (of gelukkig) past dit niet in mijn tuin.

Ik vraag me wel eens af waarom er geen goedkope dingen op mijn lijstje staan, maar ik vrees dat ik erfelijk belast ben met belachelijk dure smaak. Bedankt, mam.

de lekkerste kant van een boterham de lekkerste kant van een boterham de lekkerste kant van een boterham

een middagdutje / iets met een stout jongetje en verf op de tegels / plantjes stekken

Voor wie het even gemist had, Nederland speelt vanavond de eerste wedstrijd. Wie kijkt er mee?

7 reacties

  1. Katinka schreef:

    Geef manlief eens de tweede of de eennalaatstse boterham van een brood (die voor/na de korst)… wedden dat hij hem aan de voorkant besmeerd ;-)

    • mamamanager schreef:

      Haha, ja daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Al zal hij dan wel beargumenteren dat dat de kant is met een groter oppervlak dus dan kan er meer beleg op… ;)

  2. Katinka schreef:

    Besmeert, bedoel ik..

  3. Bertha Anema schreef:

    Heb je op mijn wishlist gespiekt??
    Buddha to buddha junior (al menig maal gepast, op Terschelling zelfs nog) en de airfryer staan daar ook op :-).

  4. Menco schreef:

    Dat die erfelijk belaste dure smaak van je moeder komt kan ik bevestigen.

Geef een reactie