mamamaandag: serious stuff

Goedemorgen! Wij hadden een heerlijke zonnige week, vol verfuitspattingen en met een geslaagde eerste deelname aan de Nationale Straatspeeldag op woensdag. Bovendien is het schilderwerk in de slaapkamer nu ook zo goed als klaar, en dat betekent dat we bijna klaar zijn voor het behang (yay!). Enig minpuntje is dat het ergens tijdens de voorbereiding nodig werd om de rolgordijnen van de muur af te halen en, efficiënt als we zijn, hebben de bevestiging daarvan maar meteen weg gegooid. We hebben echter nog geen nieuwe gordijnen dus, oeps! Nu slapen we min of meer onder de sterrenhemel, en ach, dat heeft ook wel wat.

Enniewee: het is weer mamamaandag, maar ik hoop dat je er klaar voor bent, want er staat niet veel luchtigs in vandaag. Er zijn ook zo veel interessante dingen te lezen (en te zien)!

mamamaandag serious stuff mamamaandag serious stuff mamamaandag serious stuff mamamaandag serious stuff

Deze lijst met must-see documentaires bijvoorbeeld, allemaal over wat er echt met ons eten aan de hand is. Enigszins aangestoken door mijn moeder, en mede omdat ik het belangrijk vind voor de toekomst van mijn eigen kinderen, ben ik mij de laatste tijd steeds meer gaan interesseren voor het verhaal achter ons eten. Ik ben veel kritischer, zowel als het gaat om dierenwelzijn als ook om wat wij nou eigenlijk in ons lijf stoppen. Dat gaat overigens gedeeltelijk ook over dierenwelzijn, maar vaker over bijvoorbeeld suiker en additieven. Kijk ook eens naar onderstaande trailer voor de documentaire Fed up!, waarin je onder andere hoort dat in 2015 naar verwachting 1 op de 3 Amerikanen diabetes heeft. (WAT???)

Na het lezen van dit artikel over het vrouwelijk libido wil ik dit boek zeker lezen. Ik zou er nog veel meer over willen zeggen, maar ga het artikel maar gewoon lezen!

En, om nog met een luchtig linkje te eindigen… wij hebben sinds kort een zandbak in de tuin (zo’n foeilelijke blauwe schelp) maar dit is van een hele andere orde. Pia maakte een prachtig strandje voor haar dochter.

Heb een fijne week!

You may also like...

Geef een reactie