de roze wolk

tiny footCreative Commons License Pawel Loj via Compfight

Als nieuwe moeder, of eigenlijk, gewoon als moeder, komt er veel op je af. Niet alleen je kind(eren) vraagt aandacht, maar ook je partner, je sociale leven, je werk, je huis. Alles verandert als je kinderen krijgt, en net als je denkt dat je het een beetje in de vingers krijgt, gaat je kind weer een nieuwe fase in en verandert alles opnieuw. En terwijl we vaak druk zijn met aan de buitenwereld te laten zien hoe goed alles gaat, wil je soms niets liever dan in een hoekje zitten huilen en wachten tot het overgaat.

Guess what? Het gaat over. En: je bent niet de enige die zich zo voelt. Wist je dat uit een enquête blijkt dat een meerderheid van alle nieuwe moeders niet direct een band heeft met haar kind? En je bent ook niet de enige die zich een verschrikkelijke moeder voelt als je kind alles bij elkaar schreeuwt. Maar zoals de opvoedingspsycholoog in het artikel zegt: ‘It is a learning curve and “good-enough parenting” is what helps babies thrive.’

Toch in de stress? De volgende dingen kunnen je helpen alles weer even in perspectief te zien.

  1. Neem afstand. Ga naar buiten, adem een paar keer diep in en uit en voel je lichaam ontspannen. Of zet je favoriete muziek aan en dans wild springend door de kamer. Gegarandeerd dat je alles erna weer aan kunt. Lees geen zweverige babyboeken, want die zorgen er alleen voor dat je nog meer onzeker wordt.
  2. Bel een vriendin die ook mama is. Samen kun je lachen om je eigen angsten of onzekerheden, en het besef dat je niet alleen staat zal je sterken.
  3. Ben je echt ten einde raad? Neem een glaasje. Drank is het antwoord op alles. Bovendien slaap je er goed op, en dat is, volgens dit artikel, nou net waar nieuwe mama’s behoefte aan hebben.

daysleepers #4Creative Commons License Matteo Bagnoli via Compfight

Geef een reactie