recycle / upcycle: bonus!

Vorige week was het laatste deel in de serie over het hergebruiken van oude materialen, en hoe makkelijk je je eigen afval kunt omtoveren tot mooie voorwerpen. Heel veel leuke ideeën pasten niet in de artikelen. Daarom doen we deze week nog een laatste bonusdeel, met nog meer extra ideeën!

Cat volume computationCreative Commons License Windell Oskay via Compfight

Met een mooie vintage koffer maak je heel eenvoudig een prachtig bedje voor je favoriete huisdier.

Met behulp van een vork maak je van een lintje een heel mooi strikje. Laat zien dat je net dat extra beetje aandacht hebt besteed!

Heb je nog een paar van die jampotjes over? Met deze prachtige labels (gratis printables!) maak je de mooiste verpakkingen voor je eigengemaakte jam of limonade.

Deze leuke Ikea hack circuleert al enige tijd maar blijft leuk. Makkelijk als er weinig ruimte is, maar je wil bijvoorbeeld wel dat je kinderen hun kleren opruimen!

Met oud papier en een paar stempels maak je eenvoudig deze prachtige labels, om bijvoorbeeld cadeaus mee op te vrolijken. Door het papier met donkere thee te sprayen of voorzichtig even onder te dompelen krijg je zo’n leuk oud effect.

In de Verenigde Staten komt de melk in van die enorme jerry cans, hier zul je op zoek moeten naar bijvoorbeeld lege flessen van wasmiddel of wasverzachter. Het effect is hetzelfde: deze gave autootjes die, als je het goed doet, nog rijden ook!

Zo maak je een uiltje van klei! Makkelijk en met een prachtig resultaat…imponeer je kids!

De zomer komt eraan, dus als het weer een beetje meezit, betekent dat: eindeloos veel ijsjes eten! Gooi de stokjes niet weg, maar was ze goed af en bewaar ze voor deze fantastische ideeën. (Goed naar de plaatjes kijken, want de uitleg is volledig onbegrijpelijk…)

Met wasknijpers kun je ook van alles maken, zoals deze volledige dierentuin.

edible flowersCreative Commons License Jasmin Fine via Compfight

Deze ongelooflijke verzameling knutselideeën is te groot om niet te delen. Wel even zoeken, want het is genoeg inspiratie voor de komende tien jaar.

Veel plezier met deze ideeën…en fijn weekend!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie