recycle / upcycle: eierdozen

Vandaag is de start van een nieuwe serie hier op mamamanager. De komende acht weken vind je hier op vrijdag namelijk de leukste ideeën om te knutselen met afval onder de noemer recycle / upcycle. Al die wc-rollen en lege jampotjes die nu in de afvalbak of in de glasbak belanden, daar kun je hartstikke leuke dingen mee maken! Makkelijk, want je hebt bijna altijd wel iets in huis, maar ook nog eens pedagogisch verantwoord, want zo leer je je kinderen om eens anders naar afval te kijken.

Mamamanager heeft de leukste ideeën op het web verzameld, en zoals je van mamamanager mag verwachten, hebben de meeste projecten weinig voorbereiding nodig en zijn ze eenvoudig uit te voeren, zelfs voor de mama met twee linkerhanden!

EggsCreative Commons License Gisela Francisco via Compfight

Natuurlijk beginnen we deze serie met de leukste tips om te knutselen met eierdozen. Het is tenslotte bijna Pasen!

Makkelijk en eco-verantwoord: zaadjes planten in een eierdoos. Extra leuk om het begin van de lente mee te vieren.

Hebben jullie al lammetjes gezien? Maak je eigen lammetje van een eierdoos, papier en wat watten.

Nog zo’n eenvoudig idee dat weinig voorbereiding vergt: maak een vlinder van een samengeknepen eierdoos. Heeft alleen nog een likje verf nodig!

easter eggs in my garden..Creative Commons License Michiel Thomas via Compfight

Vindt jouw zoon of dochter het ook zo leuk om mee te doen als je achter de computer zit? Met een beetje fantasie maken ze van een eierdoos hun eigen computer, compleet met muis.

Natuurlijk kun je de eierdoos ook gebruiken om een verzameling in te bewaren of tentoon te stellen. Extra leuk als je de bakjes allemaal een andere kleur geeft. Je kunt er bijvoorbeeld speldjes en elastiekjes in bewaren (gesorteerd op kleur), of stenen of schelpen die gevonden zijn tijdens een wandeling. Ook leuk: maak voor elk seizoen een aparte doos met een collectie items gerelateerd aan dat seizoen.

Heb je een feestje te vieren? Gebruik een eierdoos om traktaties in te presenteren. Er passen (mini-)cupcakes in, pepernoten, paaseitjes en een hele hoop andere dingen die kinderen (en volwassenen) lekker vinden. Als je eten los in de eierdoos presenteert, let er dan extra op dat de doos schoon is en er niet per ongeluk ei geknoeid is op de doos!

Mocht je hier nog niet voldoende ideeën hebben gevonden, kijken dan eens bij deze verzameling pins op Pinterest: vooral voor de ambitieze of gevorderde creatievelingen onder ons.

Heb je zelf nog ideeën? Wat voor creatiefs maak jij met eierdozen? Laat het weten in de comments!

Volgende week in recycle / upcycle: wat kun je allemaal doen met lege jampotjes?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie