mamamaandag: een nieuwe richting

Al geruime tijd is mamamaandag een lekker begin van je week: met mooie verhalen, leuke links en de gaafste hebbedingetjes van het web. Ik vind het ontzettend leuk om elke week op zoek te gaan naar de leukste links, maar ik vind het ook leuk om je dingen te laten zien waar je echt wat aan hebt. Handige apps, bijvoorbeeld, of speciale producten of productivity hacks om je drukke leven makkelijker te maken.

Daarom gaat mamamaandag een klein beetje veranderen: nog steeds een goed begin van je week, maar ook met een beetje praktisch nut zogezegd. En laat ik mezelf niet voor de gek houden: als ik leuke hebbedingetjes tegenkom, zal ik me vast niet kunnen inhouden…die kom je hier dus ook nog wel tegen! Bovendien, het een hoeft het ander niet uit te sluiten: vorm en functie kunnen heus goed samengaan!

HANDIGHEIDJES VOOR #MAMAMANAGER

Kees wordt in oktober 4, en ik merk aan hem dat hij steeds meer grip probeert te krijgen op de wereld om hem heen. Hij wil weten hoe de week eruit ziet, wat we gaan doen elke dag, en hij refereert regelmatig aan bepaalde gebeurtenissen die we hebben aangekondigd (‘Gaan we vandaag naar opa en oma? Wanneer is Zoë’s feestje?’). Ik heb zelf provisorisch een kalender voor hem getekend, waarop hij kan zien wanneer zijn vriendjes terugkomen van vakantie, maar eigenlijk hebben we behoefte aan wat meer structuur. De geweldige weekplanner van Gezinnig heb ik al tijden op het oog, maar ik denk dat de tijd nu is aangebroken dat Kees er oud genoeg voor is. Alle dagen van de week hebben een eigen kleurtje en met de bijgeleverde magneetjes met symbolen kun je samen met je kind de week vooruit plannen. Ook een mooie voorbereiding voor als hij straks naar school gaat en toch aan iets meer structuur zal moeten wennen. Er zijn nog veel meer handige planners.

Eén van mijn favoriete blogs is Zen Habits. Een simpel blog over minimalistisch leven en meer vervulling. Hier lees je de top 10 productivity hacks. (Nummer 9 is mijn favoriet.)

Hier vind je ook een overzicht van tips en trucs die je productiviteit vergroten. Het overzicht is zo enorm dat je er bijna in verdwaald raakt. Hoewel de meeste tips mij nogal ingewikkeld lijken (en daarmee voorbij gaan aan het doel), ben ik blij dat ik volgens tip #11 mijn e-mail al nooit in folders stop (wellicht meer uit luiheid dan uit doordachte productiviteit, maar toch). Zoeken gaat veel makkelijker.

mamamaandag een nieuwe richting mamamaandag een nieuwe richting

Vanwege verbouwing, warme zomeravonden en kindjes zonder regelmaat is mijn eigen structuur ook enigszins verloren gegaan. Het liefst ga ik op tijd naar bed en op tijd weer op zodat ik de dag goed kan beginnen. Ik weet dat ik me dan veel lekkerder voel en de hele dag eigenlijk veel makkelijker gaat. Maar door omstandigheden, en laten we eerlijk zijn, andere zelfbedachte excuses, is dat hele op tijd naar bed gaan al een poosje niet meer gelukt. Daarom vind ik het zo halverwege het jaar weer tijd voor een nieuw voornemen: vanaf nu gaan we alles anders doen. Hoewel ik het liefst meteen in een enorm productieve, gezonde en atletische supermom verander, weet ik dat dat voornemen gedoemd is om te mislukken. Daarom beginnen we maar bij stap 1: op tijd naar bed. De rest volgt hopelijk als we wat meer zijn uitgerust vanzelf. Wordt vervolgd…

LEUKE LINKS WANT #MAMANEEDSABREAK

We hebben nog tot oktober voordat Kees 4 wordt, maar toch ben ik nu al bezig met het verzinnen van een perfect cadeau. Een paar van de dingen die nu op mijn shortlist staan: zakgeld (niet echt een cadeau natuurlijk, maar toch een beetje. Misschien is het nog te vroeg?); een abonnement op een tijdschrift, zoals de Donald Duck (omdat ik die zelf altijd geweldig vond), of de Donald Duck Junior (deze heb ik net ontdekt: een soort Donald Duck voor kinderen die nog te klein zijn voor de gewone versie), of bijvoorbeeld de Bobo. Ik ben er nog niet uit.

Fijne week! En voor iedereen die na een vakantie vandaag alweer moet beginnen…succes!

You may also like...

Geef een reactie