Sint Maarten

Nog 2 weken en dan mogen we weer de deuren langs. Afhankelijk van in welk deel van het land je woont, ben je meer of minder bekend met Sint Maarten. Ik liep als kind al Sint Maarten, en ik ben blij dat wij ook nu wonen op een plek waar Sint Maarten actief gevierd word. Het is geweldig voor kinderen, en als je samen met wat andere ouders loopt, is het ook geweldig voor jezelf. Wie geïnteresseerd is in de herkomst van dit feest, kan op Wikipedia wat meer lezen. Wie gewoon een leuk idee zoekt om een lampionnetje te maken, kan op mijn Pinterest-bord een paar goede suggesties vinden. Lampjes worden rond deze tijd verkocht in de meeste winkels van Blokker of Xenos.

Hier kun je wat liedjes horen en hier vind je alle teksten (kunnen jullie van tevoren goed oefenen, zodat jij als mama niet weer in je eentje de liedjes mag zingen terwijl je kindje na 3 woorden stilvalt ;)

Omdat het op 11 november best al wel koud kan zijn, is een opwarmertje helemaal geen gek idee. Als je dus toch naar de supermarkt gaat voor al die mini-Marsjes, lolly’s (of mandarijntjes!) en ander snoepgoed, denk dan ook eens aan de ouders en haal de ingrediënten voor deze lekkere glühwein. Niet 15 minuten, maar gewoon lekker 2 uur laten trekken en vooral niet zuinig zijn met de suiker… Een paar plastic bekertjes erbij en je kunt de verkleumde ouders ook gelukkig maken!

Heb een fijne avond, óf samen met je kindje óf vanuit je voordeur! Lopen jullie mee?

Geef een reactie