goede voornemens hou je vol met deze kalender

Zoals sommige van jullie misschien al weten, hou ik enorm van alles wat met productiviteit te maken heeft. Ik lees graag over goede gewoontes, goede voornemens, doelen stellen en efficiënter werken. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. Noem het hobby.

Nu is het begin van een nieuw jaar natuurlijk de uitgelezen kans om eens extra na te denken over wat dit nieuwe jaar je gaat brengen, of welke doelen je graag wilt bereiken dit komende jaar. Een goed voornemen alleen brengt volgens mij niet zoveel teweeg, maar als je op de juiste manier doelen stelt, dan kom je een heel eind.

Elise is een Amerikaanse blogger die veel over doelen stellen schrijft, ik lees haar blogs altijd graag. Zij schreef eind december over een nieuw artikel in haar webshop: een soort afstreepkalender om je te helpen je doel te behalen, met als doel: ga voor vooruitgang, niet perfectie. Er staan 365 vakjes op de kalender, er is ruimte om je doel op te schrijven, en elke dag dat je je doel haalt, kun je een vakje afstrepen. Zo maak je het voor jezelf heel zichtbaar dat je misschien niet elke dag doet wat je je had voorgenomen (perfectie) maar toch wel zeker vooruitgang maakt. Iets is beter dan niets, immers?

Foto Elise Blaha Cripe | elisejoy.com

Foto: Elise Blaha Cripe | elisejoy.com

En onder het mom van ‘over een jaar zou je willen dat je vandaag begonnen was’ heb ik ook de kalender aangeschaft (voor slechts 4 dollar, bijna niks dus). Het gaat om een digitaal bestand, je kunt hem dus zo vaak gebruiken als je wilt. Ook kopen? Dit is de link naar het artikel in de webshop van Elise.

goedevoornemenshoujevol1

Wat doe jij om je aan je goede voornemens te houden? Laat een berichtje achter, ik ben nieuwsgierig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie