how to look like a fashion blogger

Ik had meerdere titels voor dit artikel. ‘De deconstructie van een fashion blogger’, of ‘waarom fashion bloggers hun jas nooit dichtdoen’ waren er twee waar ik over twijfelde bijvoorbeeld.

Het is geen geheim dat ik nogal van de mooie dingen houd. Het is een continue discussie hier in huis: gaat vorm boven functie? Ik vind (vaak) van wel, manlief snapt meestal niet eens waar de discussie eigenlijk over gaat. In ieder geval, ik hou dus van mooi. Mooie kleding, mooie plaatjes, mooie mode, mooi interieur, ga zo maar even door. In een ander leven was ik vast fashion blogger geweest, iets dat me stiekem hartstikke leuk lijkt. Maar daarvoor ben ik dan misschien toch net even iets te makkelijk. Of te praktisch, al zou manlief dat waarschijnlijk niet bevestigen.

Ik kijk graag een beetje rond op fashion blogs, zoals dat van Garance Doré, of de Nederlandse Six Feet From the Edgeafter DRK of COTTDS. Soms hebben ze iets aan waarvan ik denk: dat had ik dus laten liggen in de vintage shop, maar meestal denk ik: ja, nou ja, zoiets had ik gisteren ook aan. De (ook Nederlandse) Linda Tol is vaak wat orgineler, maar de typische fashion blogger draagt een zwarte skinny jeans, een blouse en/of trui (liefst oversized, en liefst alletwee tegelijk. Laagjes is key.)  en daar dan nog een colbertje overheen. Schoenen zijn of torenhooge stiletto’s of hippe zwarte enkellaarsjes, op het moment geloof ik liefst met een beetje een punt, maar hou me te goede. Zo hip ben ik ook weer niet.

Dan komen we bij het belangrijkste kenmerk. Let goed op, want hieraan herken je elke fashion blogger. De jas. Het maakt niet uit wat voor jas het is, als de jas maar open is. Ja, echt. Kijk maar eens goed, google maar, het is echt zo: een fashion blogger heeft haar jas nooit dicht. Althans, niet op de foto. Ik mag hopen dat ze de jas gauw dichtknopen nadat de foto gemaakt is, want ik vind het stervenskoud. Ik wil dus best wel fashion blogger zijn, maar ik wil ook gewoon mijn jas dicht als het koud is. Daar loopt het spaak, denk ik.

Voor de visual heb ik voor jullie even een mooi plaatje gemaakt, wat volgens mij meteen de uitleg is van het open-jassen-fenomeen bij fashion bloggers. Met jas open zie je precies wat voor geweldig hippe dingen je allemaal draagt, en hoeveel laagjes je aan hebt (zie je? een trui én een colbertje. Hartstikke hip.) en dat is dus goed. En met jas dicht, ja, met jas dicht zie je er toch een beetje uit als een Michelin-mannetje.

(Mocht je je afvragen waarom ik zo semi-nonchalant half naar beneden kijk… ja, ook dat doen fashion bloggers. Al maken ze die foto dan misschien niet thuis in de keuken…)

how to look like  a fashion blogger

wearing: vintage Nudie Jeans / sweater Bella Regazza @ Sting / vintage blazer /  coat vintage Bruuns Bazaar / shoes patent Doc. Martens*

* In plaats van vintage kan ik natuurlijk ook zeggen ‘oud’ of ‘uit mijn moeders kast gejat’ maar dat bekt gewoon niet zo lekker.

P.S. Nee, ik heb niet een zilveren en een gouden oven, dat is lichtval. Of Instagram-filter. Eén van de twee.

P.P.S. Ikzelf vind een kind aan de hand ook een heel leuk accessoire, maar ik wacht nog tot die trend door fashion bloggers wordt opgepikt.

 

3 Responses

  1. Hahaha ik vind jouw ‘fashion’ blog anders veel leuker lezen :)

  2. Annelies schreef:

    Bij deze ben je wat mij betreft een fashion blogger! ;-)

Geef een reactie