mamamaandag: mijn plannen voor november

Het is november, een nieuwe maand. Ik hou van nieuwe dingen: een nieuwe dag, een nieuw jaar, de eerste lege bladzijde in een nieuwe Moleskine…  nieuw en onbeschreven betekent vol mogelijkheden. Net zo heeft een nieuwe maand de mogelijkheid heel veel nieuwe leuke dingen met zich mee te brengen…en dat is wat ik hoop voor november. Die een-na-laatste maand van het jaar, vooruitkijken op de decemberfeesten, avonden bij het haardvuur…ik verheug me erop.

Dus, dit gaan wij deze maand allemaal doen.

We bestellen hout voor de open haard.
Heerlijk dat het weer kan, het vuurtje aan, lekker met een glas wijn en een goed boek. Zo wil ik elke avond wel doorbrengen. Moet er natuurlijk wel voldoende hout zijn. Ons voorraadje is bijna op. Weet iemand nog een goed(koop) adres voor haardhout?

319-w750

We gaan naar de intocht van Sinterklaas.
Vorig jaar waren we erbij, in Groningen. Dit jaar houden we het denk ik bij de lokale intocht. Voor de kinderen maakt het niet uit, die vinden het toch wel geweldig. Ik kan me nog levendig herinneren dat we 2 jaar geleden bij de intocht waren en dat Kees het toen voor de eerste keer ook echt begreep, wat er gaande was. De magie en verwondering die we toen door zijn ogen mochten meebeleven, dat vond ik fantastisch. Hier doen we het voor, dacht ik toen, dit hele ouderschap. Om door de ogen van je kind de wereld opnieuw te mogen ontdekken.

We maken de tuin winterklaar.
Oké, vooruit, eigenlijk hebben we het meeste al wel gedaan. Maar het is ook zo waanzinnig lang lekker weer geweest, dat de tuinset nog heel lang gewoon in gebruik was. Nu mag die dus onder plastic, tot volgend jaar. Verder hebben manlief en ik totaal geen groene vingers, dus we zetten her en der de heggeschaar in en hopen dat we het goeie wegsnoeien en dat onze planten het volgend jaar nog doen. Fingers crossed.

We gaan veel herfstwandelingen maken.
Het is ongelofelijk hoe mooi het nu is buiten. De natuur is prachtig en met het zachte weertje is het ook zeer aangenaam vertoeven. Sjaal om en lekker buiten een frisse neus halen dus. Bonus: als je weer terug bent, smaakt die warme chocomel met slagroom extra lekker.

327-w750

We lopen Sint Maarten.
Als kind liep ik ook met een lampionnetje en ik ben erg blij dat wij wonen in een dorp waar ook gewoon Sint Maarten wordt gelopen. We halen ladingen snoep, luisteren geduldig naar alle liedjes en serveren inmiddels traditiegetrouw glühwein voor de ouders die meelopen. (Wil je ook glühwein maken? Later deze week plaats ik hier het recept dat ik gebruik!)

En wat gaan jullie doen?

Fijne week, en fijne november!

You may also like...

2 Responses

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik hoop op een rustige week! En je doet me er aan denken dat ik een nieuwe Moleskine moet kopen! Voor 1 januari 2015.

Geef een reactie