simpel en snel pompoen versieren

Vrijdag wordt Halloween gevierd. Vooral natuurlijk in de VS, maar dat kunnen we hier heus ook. Pak de leukste dingen van de Halloween-gekte mee en ga vanmiddag eens pompoenen versieren met je kinderen!

simpel en snel pompoen versieren (1)

haal de herfst in huis

Halloween of niet, dit is natuurlijk het perfecte seizoen om de natuur in huis te halen. Dat doe je bijvoorbeeld met takken uit het bos, kastanjes, dennenappels en alles wat je kind verder mee naar huis sleept. Maar ook pompoenen mogen niet ontbreken. Haal er een paar op de boerenmarkt en sla deze woensdagmiddag lekker met je kinderen aan het knutselen.

Natuurlijk kun je een pompoen uithollen en er gekke gezichten insnijden, maar dat is veel werk, vies en niet geschikt om samen met (kleine) kinderen te doen. Wij hielden het dus simpel.

De witte pompoen is gewoon geverfd met acrylverf en vervolgens heb ik er met een goud metallic stift stippen op getekend.

simpel en snel pompoen versieren (3)

Met diezelfde pen heb ik gouden vlaggetjes getekend.

De zilveren metallic stift was nauwelijks zichtbaar op de pompoen, dus de zilveren vlaggen heb ik met een permanent marker (van het soort dat ze met kerst altijd verkopen) getekend.

simpel en snel pompoen versieren (5)

Met een witte permanent marker heb ik stippen langs de verticale lijnen getekend. (Achteraf gezien zouden die stipjes wel wat groter mogen; ze zijn nauwelijks zichtbaar van een afstandje.)

simpel en snel pompoen versieren (2)

Al met al niet zo ingewikkeld, maar het is snel klaar en het levert resultaat op. Win-win dus voor mijn snel afgeleide kind en ik. Nou moet ik er eerlijk bij vertellen dat ik ook nog heb geprobeerd interessante geometrische patronen te tekenen op mijn pompoen, maar dat was natuurlijk gedoemd om te mislukken. Simpel en snel is voor ons kennelijk al moeilijk genoeg…

simpel en snel pompoen versieren (6)

De pompoen van Kees: hoe meer verf, hoe beter.

ook leuk

Prik met een satéstokje gaatjes bovenin de pompoen en duw er kleine takjes in die je in het bos hebt verzameld. Teken er ogen en een mond bij en klaar is je gezicht!

Plak gekleurde washitape in verticale lijnen over je pompoen. Kind kan de was doen!

Sla een paar spijkers in de pompoen en laat je kind met wol een spinnenweb om de spijkers heen maken.

Hoe vier jij Halloween?

Laat het weten in de comments of reageer via Facebook!

Geef een reactie