mamamaandag: 7 manieren om de maandag door te komen

Voor veel mensen is de maandag de zwaarste dag van de week, maar ik vind het een fijne dag. De maandag is het begin van weer een nieuwe week, en beginnen is altijd fijn.monday-does-that-mean-i-cant-start-drinking-at-noon-d64b3

Niet zo’n maandagochtendmens? Dit zijn mijn 7 favoriete manieren om de maandag door te komen.

It´s Monday. Don´t forget to be awesome. (Click to tweet.)

 1. begin zondagavond
  Zorg dat je zondagavond al hebt bedacht wat er maandagochtend moet gebeuren. Niks vervelender dan er op een gehaaste maandagochtend achter te komen dat je samen met je kind een knutselwerkje had moeten maken.
 2. guilty pleasure
  De guilty pleasure zou eigenlijk naar de prullenbak verbannen moeten worden, want pleasure kan toch nooit guilty zijn? Als je het doet, doe het dan goed én geniet ervan. Kies dus iets waar je onwijs blij van wordt, zoals warme chocolademelk met slagroom, tien koppen koffie of ’s avonds een goed glas wijn met een stukje chocolade. Maakt je hele dag stukken beter.
 3. een beetje extra aandacht
  Hoewel je op maandag misschien het liefst in je joggingbroek en met een grote zonnebril in je auto stapt, helpt het enorm als je even een blik in de spiegel werpt en je best doet om er wat moois van te maken. Een beetje mascara en kleur op je lippen maken je een stuk meer mens.
 4. rustig aan
  De beste manier om de maandag goed te beginnen, is er de tijd voor te nemen. Dat betekent een lekker ontbijt, een goede kop koffie en misschien zelfs even stretchen op de yogamat (maar 10 minuten langer in bed mag ook).
 5. maak er een feestje van
  Meestal staan etentjes en feesten gepland voor het eind van de week of het weekend. Draai het eens om en ga op maandag met een vriendin uit eten of naar de film. Dat doet het begin van de week een stuk gezelliger lijken en bovendien heb je wat om naar uit te kijken.
 6. sporten
  Er is geen makkelijke manier om dit te zeggen, maar…fysiek actief zijn is nou eenmaal een geweldige manier om hoofd en hart en lijf weer op de rit te krijgen. Begin desnoods rustig aan en ga een half uur wandelen.
 7. het is bijna dinsdag
  Als niks meer werkt en je het liefste terug naar bed wilt, bedenk je dan… het is al bijna dinsdag!

Succes vandaag en heb een hele fijne week!

 

You may also like...

Geef een reactie