mamamaandag: get my shit together

We teach best what we most need to learn, zegt men toch? Nou, confession time: als miss mamamanager herself kan ik dat beamen. Ik weet precies hoe het moet, dat organiseren, maar in de praktijk is het nog wel eens lastig. Ik kom om in de rondslingerende papieren en echt georganiseerd kun je het bij ons thuis ook niet noemen. Nogmaals, alle goede intentie ten spijt, want ik weet heus hoe het moet.

Maar het irriteert me al tijden mateloos, die chaos, en mijn drukke hoofd wordt er ook niet bepaald rustiger van. En toen ik afgelopen week (eerste schoolweek van zoonlief) maar liefst 2 keer met het schaamrood op mijn kaken moest bekennen dat ik de brief misschien niet helemaal goed gelezen had, toen was de maat vol en vond ik het tijd om mijn goede voornemens eindelijk eens te gaan uitvoeren: mama gaat het managen. Het kost misschien even tijd en energie maar het gaat nu echt gebeuren.

Ik kocht een prachtige Filofax organiser (want zo hoort dat natuurlijk: bij goede voornemens horen nieuwe aankopen) en ik ben momenteel bezig mijn hele leven op een rijtje te krijgen. Kortom, verwacht de komende tijd meer planning en organisatie hier tegen te komen, want die tijd is aangebroken.

En laten we nu gewoon weer terug naar het alledaagse: fijne linkjes! Deze kwam ik afgelopen week tegen en vind ik de moeite waard. Klik!

Waar zit emotie in je lijf?

Dit lijkt me een perfect drankje voor bij de open haard.

Dit ontbijten kinderen over de hele wereld. Chocoladevlokken zijn ook van de partij.

Misschien heb je dit filmpje al gezien, maar het is te leuk om niet te delen: Jennifer Garner vertelt over haar baby bump laat zien dat ook celebrities maar gewoon mensen zijn.

Is dit de boekclub nieuwe stijl?

Een hilarisch filmpje over een poppenspeler die iemand uit het publiek laat dansen. (Tot het eind kijken!)

Fijne week!

You may also like...

2 Responses

 1. billiepop schreef:

  Wederom herkenbaar :-)
  Hoewel ik zelf een ‘lijstjesmens’ ben, zit er in die lijstjes vaak geen structuur, weet ik niet meer waar ik dat lijstje op heb neergekribbeld, and so on.
  Nu las ik deze week volgende blogposts: http://www.talesfromthecrib.be/2014/10/lilith-freelance-journalist-deelt-hoe-ze-werkt/ en http://www.talesfromthecrib.be/2014/10/hoe-ik-werk-mijn-tools-en-hoe-ik-ze-gebruik/ – een aanrader! Ik dacht, ik deel ze even met je, wie weet heb je er ook iets aan …

  • mamamanager schreef:

   Ja, hartstikke leuk die linkjes! Dankjewel voor het doorsturen :)
   Inmiddels gaat het behoorlijk goed met de organisatie…zal het binnenkort eens laten weten!

Geef een reactie