op de camping

Vorige week vierden wij een laatste week vakantie, op de valreep, net voor Kees zijn schoolcarrière begint. Zie hier, voor wie het leuk vind, het resultaat: vakantiefoto’s!

We hadden graag een week door New York gewandeld, maar het werd uiteindelijk de camping. Praktischer, goedkoper en voor de jongens waarschijnlijk leuker. Onze tijd komt nog. (Of tenminste, dat hou ik mezelf graag voor.)

Het was onze eerste kampeervakantie samen, maar ik was optimistisch (lees: naïef) omdat ik vroeger altijd met plezier heb gekampeerd en ik ervan overtuigd was dat het helemaal fantastisch zou worden.

Manlief was minder enthousiast (lees: realistisch) maar hij liet zich toch door mij overhalen en zodoende daalden wij vorig weekend af naar het schitterende Bergeijk. Het dorp zelf was absoluut prachtig, en de bosrijke omgeving was een geweldige plek om vakantie te vieren, om te fietsen en te wandelen en te genieten.

Mits, natuurlijk, het weer een beetje meewerkt. En dat deed het dus niet. En ik kan je vertellen dat nachtvorst in een tentje echt best wel koud is. Ook met maillot, legging, dikke sokken én trui ingewikkeld in je warme slaapzak. En hoewel een koude nacht in een tentje met een beetje goede wil nog best romantisch zou kunnen worden, was het 1. te koud om de slaapzak uit te komen en 2. onmogelijk omdat wij met z’n vieren 1 slaapcabine deelde. opdecamping

Om je een idee te geven… zo dus. Wij hadden de tent ingericht met 2 slaapcabines, maar zoonlief had andere ideeën over de inrichting van de tent, en als het 22.00 uur is en hij ligt al de hele avond te huilen en hij probeert dóór het tentdoek te kruipen  democratische ouders, luisteren wij gewoon heel goed naar de wensen van onze kinderen.

Dus, om een lang verhaal kort te maken en mijn miserabele klaagzang tot een aanvaardbaar niveau te beperken: het was koud, het was niet zonnig, de slaap werd menigmaal onderbroken door eerdergenoemde zoonlief die ’s nachts op avontuur ging door de tent en dus, ik was te optimistisch en manlief had gelijk. Maar goed, what else is new?

Ondanks de niet ideale omstandigheden hadden we toch een fijne vakantie. Een leerzame vakantie, dat wel (belangrijke les: alle principes aan de kant, een caravan is zo slecht nog niet) maar ook een vakantie met lekker eten, ontspannen, terug naar de natuur en er even helemaal uit zijn. Bovendien hadden de kinderen een fantastische week: camping de Paal is compleet ingericht op gezinnen, en dat maakte de vakantie een stuk aangenamer. Een speeltuin op elk kampeerveldje, een zwembad met waterspeeltuin, een enorme zandvlakte met klimtoestellen en water en een springkussen, nog een enorme speeltuin en uiteraard ook een kinderboerderij. Minder interessant voor kinderen, maar wel bijzonder fijn voor ouders: de sanitaire voorzieningen waren top. Dat wil zeggen: wasbakken op kinderhoogte, in elke doucheruimte 2 douches (1 op kinderhoogte), kinderwc’s en nota bene complete gezinsbadkamers, inclusief bad (met lichtgevende douchekop), douche, wasbak en verschoontafel. Non-avontuurlijke gewoontemensen als wij zijn, overwegen we nu al om volgend jaar weer te boeken.

op de camping op de camping op de camping

In het kader van onze gezapigheid zijn wij ook maar liefst 3 keer bij hetzelfde restaurant geweest. Tja, wat kan ik zeggen. Pizza, pannenkoeken, een waanzinnige indoor speeltuin en verdraaid lekker ijs. Het leven kan zo simpel zijn.

We zijn verder vooral op de camping gebleven, waar we overdag in het zwembad lagen en waar we ons trouw elke avond lieten voorlezen door het animatieteam.

op de camping (14)op de camping (7)op de camping (6)

Dit is een boef. Mark my words.

op de camping (21)

Het bewijs: ik was er ook!

op de camping (2)

Met haar als stro en zonder make-up, maar dat hoort op de camping. Bovendien liep ik de ganse week in mijn Birkenstocks met sokken (nieuwe trend! Ik had jullie gewaarschuwd.) omdat ik weet hoezeer manlief daarvan houd. Je moet wat voor elkaar over hebben, nietwaar?

Ook waren wij een dagje in Safaripark Beekse Bergen, waar we enigszins werden opgehouden door een giraf die onze auto ging likken.

op de camping (9) op de camping (10) op de camping (11)

Aapjes kijken. Dit is overigens eigenlijk een zeldzaam moment, want meestal als we langer dan 5 seconden stilstaan in een dierentuin, dan trekt hij ons weer aan de jas omdat het hem te lang duurt. Ik dacht dat kinderen dierentuinen leuk vinden?

op de camping (12)

 

De laatste foto! En zo, lieve kijkbuiskindertjes, zijn we aan het einde gekomen van deze vakantievertoning. Wat fijn dat je mee wilde lezen, en hopelijk heb je nog wat nuttige tips opgedaan.

Mocht je het vergeten zijn, dan volgt hier voor het gemak nog even de belangrijkste les van vandaag:

GA NIET KAMPEREN MET KINDEREN ONDER DE 4 JAAR!

Duh. Eigenlijk heel logisch. Had ik zelf kunnen bedenken.

Fijne dag!

op de camping (19)

You may also like...

3 Responses

 1. Sanne schreef:

  Ojee… moeten we de aanschaf van een vouwwagen dan toch uitstellen? Je beschrijft het romantiseren van kamperen iig erg goed. Herkenbaar! ;-)

  • mamamanager schreef:

   Haha, Sanne, vooral doen hoor! Een vouwwagen is natuurlijk ook net wat anders dan met een tentje op de koude grond. Maar ik begrijp dat ik niet de enige ben die graag met een wijntje voor een kampvuurtje zit? ;)

 2. Sanne schreef:

  Haha, heb me iig kostelijk vermaakt met het lezen van jullie belevenissen

Geef een reactie