de beste push-up beha voor mama’s

Om maar meteen met de deur in huis te vallen…

Er was een tijd dat ik bekend stond als ‘die blonde met die tieten.’ Niet dat iemand dat tegen mij zei natuurlijk, maar ja, je vangt wel eens wat op. Ach, je kunt het erger treffen, nietwaar?

Hoewel dat dus niet direct de woorden zijn die ik zou gebruiken om mezelf te omschrijven, kun je eruit opmaken dat mijn decolleté toch een soort van bepalend kenmerk was. En hoewel ik dat als tiener verschrikkelijk vond, gaandeweg ben ik mijn cupmaat steeds meer gaan waarderen. Een belangrijk onderdeel van mijn vrouwelijkheid, zogezegd.

De tijd van ‘die blonde…’ is lang voorbij. Mijn borsten hebben in de tussentijd het nodige meegemaakt. Ik kreeg 2 kinderen en ik kwam eindelijk eens van mijn babyvet af. Terwijl ik blij was met mijn afgeslankte taille, heb ik nooit ook maar één moment stilgestaan bij de impact van 2 zwangerschappen en gewicht verliezen op eerdergenoemd decolleté. En toen gebeurde er ineens dit.

In een luchtig gesprek over kleding en shoppen vroeg een vriendin nonchalant: ‘Goh, welke cupmaat heb jij eigenlijk?’. Toen ik haar net zo nonchalant mijn cupmaat noemde, was ze niet onder de indruk (zoals meestal het geval was als ik mijn cupmaat noemde, gek genoeg. Kennelijk voeren vrouwen een zelfde concurrentiestrijd over de grootte van borsten als dat mannen die voeren over de lengte van hun erectie. Maar dat terzijde.) In plaats daarvan reageerde ze geschokt.

‘E??? Echt waar? Weet je dat wel zeker?’

Eh. Slik. Ja…denk ik? Enigszins geschrokken ging ik weer naar huis. Ja, ik had natuurlijk wel gemerkt dat mijn beha’s niet meer zo heel goed zaten, maar ik was duidelijk nog in de ontkenningsfase. Eenmaal thuis zocht ik online een willekeurige maattabel en ging aan de slag met mijn meetlint. Met de cijfers in de aanslag rende ik terug naar de maattabel, maar van de uitkomst schrok ik zo dat ik nog maar een keer ging meten. De nieuwe cijfers gaven, uiteraard, dezelfde waarde aan.

Er was geen ontkomen aan. Maar liefst 2 cupmaten kleiner, gaf de maattabel aan. Twee zwangerschappen en 10 afgevallen kilo’s doen dat kennelijk met je lijf. Mijn borsten zijn moedig strijdend ten onder gegaan, ik kan er niks anders van maken. Geen wonder dat die beha’s niet meer zo goed leken te passen.

Afijn. Ik had ongeveer een week nodig om het verlies van mijn dikke-tieten-identiteit te verwerken. De ommekeer kwam toen ik me plotseling het grote voordeel van mijn nieuwe maat realiseerde.

*tromgeroffel*

de PUSH-UP BEHA!

Ja, ik begrijp de teleurstelling…dit lijkt misschien niet zo’n grote ontdekking, maar voor mij was dat het wel. Push-up beha’s worden namelijk niet gemaakt voor cupmaat E, dus die waren voor mij altijd buiten bereik. Sterker nog: het is pas sinds kort dat ik ‘gewoon’ een beha bij de H&M of de Hunkemöller kan kopen, lange tijd waren de ‘grotere’ maten simpelweg alleen bij een speciaalzaak verkrijgbaar. Hoe dan ook, ik heb eindelijk de push-up beha ontdekt en hij is mijn nieuwe vriend.

In het kader van mijn kledingkast opschonen (en aanvullen!) en natuurlijk om jullie van uitstekend advies te voorzien, ben ik op een zoektocht gegaan naar de allerbeste push-up beha.

maximizermaximizer

Op dit moment heb ik er 4 getest, en ik kan nu al melden dat ik fan ben. Voorgevormde beha’s waren nooit zo ‘mijn ding’, maar dit is anders. Al moet ik om eerlijk te zijn nog een beetje wennen aan het gevoel dat ik de zaak bedonder, ik ben wel erg blij met de looks en feel van mijn nieuwe beha’s. 1 van de 4 is absolute favoriet, maar ik sta open voor meer. Heb je dus nog aanraders (of afraders)? Ik hoor het graag! Nu op naar de test!

Hunkemöller Maximizer beha
claim: oogt als 2 maten groter
eerste indruk: Wowzers! (Ja, echt. Wowzers is het woord dat in me opkwam.) Dit is even schrikken. Zelfs manlief, die naast het pashokje staat, is er danig van onder de indruk. Dit is wat je noemt een decolleté. De beha zit prima, oogt fantastisch. Ik voel me wel enigszins fake, maar dat kan aan mij liggen. Deze beha plus een laag uitgesneden topje is NSFW, oftewel not suitable for work, ook niet om je kinderen op het schoolplein af te leveren dus, tenzij je een knappe papa op het oog hebt. Hoog Pamela Anderson-gehalte.
hoe zit -ie: Tegen mijn verwachting in zit de beha heerlijk. Erg stevig, blijft ook de hele dag goed op z’n plek zitten. Heel fijn eigenlijk. Kies wel een cupmaat groter dan de maat die de maattabel aangeeft; door de push-up vulling is de beha feitelijk kleiner.

Hunkemöller Push-up beha
claim: push-up
eerste indruk: Fijne beha. Niet zo extreem als de Maximizer, wel meer gevuld dan de gemiddelde voorgevormde beha. Gewoon een mooi decolleté, zonder dat ik me er ongemakkelijk in voel.
hoe zit -ie: Ik weet niet waarom, maar deze beha zakt steeds naar beneden, waardoor mijn borsten over het randje puilen. Beetje jammer. Na veel verstellen gaat het een stuk beter, maar hij zit niet zo goed als de Maximizer. Ook deze een cupmaat groter.

H&M Super Push-Up beha
claim: “maximeren de borsten en zorgen voor een voller decolleté”
eerste indruk: De beha oogt mooi. De vorm van de kussentjes is iets anders dan bij die van de Hunkemuller en de vulling voelt harder. Het bandje is van kant, een subtiel maar erg mooi detail.
hoe zit -ie: De beha zit wel mooi, maar de push-up vulling is vrij hard en drukt aan de onderkant pijnlijk tegen de borsten. Na een half uurtje wil ik ‘m alweer uit. Geen aanrader. Kies wederom een cupmaat groter dan je gewend bent.

H&M Push-up beha
claim: “doen de borsten groter lijken en zorgen voor een voller decolleté”
eerste indruk: Mwoah. Weinig push-up voor een push-up beha.
hoe zit -ie: Enigszins dezelfde vorm als die andere beha van H&M. Kussentjes zijn wat harder dus het zit niet heel erg lekker. Deze gaat terug. Ook hier had ik een cup groter nodig.

GROTE WINNAAR van (de eerste ronde van) deze test: de Hunkemoller Maximizer! Ik moet nog een klein beetje wennen aan het idee, maar ik ben wel bijzonder gecharmeerd van hoe fijn het eruitziet.En, niet zo verrassend, dat is manlief ook. Win-win dus.

En nu jij: wat is jouw favoriete push-up beha? Of welke zou je absoluut niet aanraden? Ik hoor het graag, zodat ik ze allemaal kan testen en dit artikel (soort van) volledig kan maken!

P.S. Ja, ik heb overwogen om zelf foto’s te maken voor bij dit artikel, maar eh, nee, niet dus. De plaatjes komen van de site van Hunkemöller.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Bertha Anema schreef:

    Wat een leuk stukje schrijfwerk! Ik ben, hoe kan het ook anders hahaha, ook fan van deze bh. Heb alleen een te kleine liggen, je hebt idd 1 maat groter nodig. Zet je zoiets op marktplaats??
    Bij mij was het juist andersom, na de kids 1 cupmaat groter. Hoe dat dan weer kan? Extra hormonen door de tweelingzwangerschap?? Voor mij dan weer leuke bijkomstigheid. Ik ben wel blond, maar voor de rest gemiddeld haha. Ik weet nog een fijne, straks even kijken welk merk. Xxx

    • mamamanager schreef:

      Haha, leuk! Ja, lekker op Marktplaats zetten hoor. En ik ben erg benieuwd naar het merk waar jij dan fan van bent! Die kan dan in de volgende ronde getest worden ;)

Geef een reactie