de kinderwenscoach

Ik mag graag een beetje zeuren en afgeven op van alles en nog wat, omdat je dat soms nou eenmaal nodig hebt, en ook omdat je je vrij gauw realiseert hoe goed je het zelf eigenlijk hebt. Want wat hebben wij het makkelijk, als je er goed over nadenkt. Ik ben hetero, ik heb een man gevonden met wie ik mijn leven wil delen (en hij met mij, niet onbelangrijk) en wij kregen kinderen zonder dat we er echt moeite voor moesten doen. (Dit tot enige teleurstelling van manlief, die er graag wat meer moeite voor had willen doen. Maar dat terzijde.)

de kinderwenscoachde kinderwenscoach

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar nog lastiger wordt het als je niet de man kunt vinden met wie je het grote babyavontuur aandurft, of als je je leven eigenlijk liever met een vrouw deelt. Lang niet alle opties (zoals adoptie of donorinseminatie) zijn voor iedereen toegankelijk. Het vervullen van een kinderwens kan dan nog lastiger worden.

Op een borrel van Women Inc. ontmoette ik laatst Sara Coster. Een ontwapenende en grappige vrouw met pit, die als kinderwenscoach singles en stellen helpt met het vervullen van hun kinderwens. Voor iedereen die ‘niet voor een traditioneel gezin kiest’. Sara begeleidt singles en stellen, maar ze schreef ook een boek over haar eigen ervaringen.

Voor iedereen die zich in de opties wil verdiepen, of wie gewoon een openhartig en hilarisch verhaal wil lezen over de weg naar een leven met kinderen; het boek is een aanrader. ‘De wens en de vaders‘ heet het boek, en hier vind je meer informatie over het boek en over het werk van Sara.

P.S. Nee, dit artikel is niet gesponsord (de link is affiliate) maar ik wilde het schrijven omdat ik zo onder de indruk was van Sara en haar werk, en ik vind het goed dat zij bijdraagt aan het ‘normaliseren’ van de niet-traditionele gezinsvormen.

Geef een reactie