project life: een familiealbum voor mama’s met weinig tijd en 2 linkerhanden

project life album

Voor wie het nog niet doorhad: ik hou van fotografie. Ik hou van het fotograferen en uiteraard van mooie foto’s. Maar je hebt er natuurlijk niets aan als die foto’s digitaal stof staan te happen op je harde schijf. Bovendien zocht ik al heel lang naar een manier om ons leven vast te leggen. Voor het nageslacht zeg maar. Ik hou nogal van het sentiment, van verhalen over vroeger, van weten wat een patatje 40 jaar geleden kostte en hoe het leven van mijn oma eruitzag, om maar wat te noemen. Het alledaagse is vaak het mooiste. Ik weet nu al niet meer hoe mijn gemiddelde dag eruitzag toen onze oudste een baby was, laat staan dat we ons de alledag van vandaag over 20 jaar nog kunnen herinneren.

Ik zocht dus een manier om onze alledag vast te leggen, met foto’s en verhalen. Ik ben totaal geen knutseltype, dus het zogenaamde scrapbooking was niet aan mij besteed. Overigens vind ik dat ook meestal te tuttig. In mijn zoektocht kwam ik op een bepaald moment Project Life tegen: een Amerikaans (uiteraard) product, bedoeld om je leven vast te leggen, zonder het gedoe van scrapbooking. Op het blog van Elise Blaha Cripe heb ik enorm veel inspiratie opgedaan en ik was klaar om te beginnen, maar helaas heeft het best wel lang geduurd voordat Project Life in Nederland verkrijgbaar was. Inmiddels is dat gelukkig zo, en zo ben ik vorig jaar gestart met ons eigen familiealbum. Het idee is overigens dat je elke week zo’n pagina maakt, maar dat is mij dus even een beetje te gek. Het moet wel leuk blijven. Ik doe het dus elke maand.

Volgende week zal ik uitleggen hoe en wat precies komt kijken bij het aanleggen van je album, wat je nodig hebt en waar je dat kunt bestellen, maar vandaag eerst even een beeld van hoe dat er dan in de praktijk uitziet. Je ziet hieronder de maanden juli t/m oktober. De eerste afbeelding is een soort title pagenog niet helemaal af en niet meer up-to-date (onze baby is al niet meer echt een baby) maar het is een begin. De maanden juli en augustus heb ik gecombineerd, het was mijn eerste poging en ik had nog niet echt een duidelijk beeld van wat ik wilde. Ik vind het dan ook een beetje rommelig en onoverzichtelijk, maar het is wel gevuld met herinneringen en daar gaat het om.

De maanden erna zijn al beter. Ik had andere kaartjes gekocht en dat maakt het net even wat mooier. Volgende week zoals gezegd vertel ik je meer over de producten die ik gebruik en hoe ik te werk ga. Dan laat ik je ook de andere maanden zien.

Wat vind je ervan? Leuk idee of teveel werk?

project life page project life project life project life project life project life project life

 

You may also like...

3 Responses

 1. Ah! Geweldig!
  ga me er ook maar eens in verdiepen, op deze manier vind ik het erg leuk, ben benieuwd naar je volgende post hierover :)

  • mamamanager schreef:

   Ha Astrid, leuk om te horen!
   Wij zijn er ook erg blij mee, het is makkelijk en leuk en goed vol te houden (dat laatste is vooral voor mij een criterium ;) en zelfs manlief is er enthousiast over!
   Ik laat je volgende week zien wat ik heb en waar je dat kunt kopen, ben benieuwd of je het ook gaat doen :)

 1. 9 mei 2014

  […] wat meer informatie en uitleg over Project Life, zoals ik vorige week al had beloofd. Ik heb net de maand april helemaal bijgewerkt (en -oeps! Ook de maand maart, want die was er een […]

Geef een reactie