wat doe jij deze meivakantie?

Hebben jullie ook zo’n heerlijk weekend gehad?

Vrijdagavond was ik in de Nieuwe Kerk in Amsterdam waar Alain de Botton een lezing gaf ter gelegenheid van de opening van de School of Life. Daarna kwam ik met mijn vriendinnen terecht op de Nieuwmarkt, waar het vreselijk druk was maar erg gezellig, en waar het Koningsdaggevoel al helemaal aanwezig was. (Trouwens, zijn er nog meer die toch wel flink moeten wennen aan de naam Koningsdag? Ik vind Koninginnedag veel leuker klinken!)

Making the decision to have a child - it's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body. Quote by Elizabeth Stone

Deze week heeft heel jeugdig Nederland meivakantie, dus dat betekent een week vol leuke uitjes, (hopelijk) mooi weer en lekkere ijsjes. Vandaag daarom geen leuke linkjes (die komen morgen!), maar een overzicht van dingen die je kunt doen deze vakantie. Veel plezier en fijne vakantie!

Natuurmonumenten staat inmiddels standaard bij mijn tips: het is de manier om met kinderen de natuur in te gaan, ook als je zelf niet zo’n geitenwollensokkentype bent. Hier zie je het overzicht van de activiteiten die bij jou in de buurt worden georganiseerd.

Dit is de week om met je kind naar een museum te gaan. Eén van mijn favorieten is nog altijd Nemo. Helaas zijn mijn kinderen er nog net iets te klein voor, maar voor schoolgaande kinderen is dit zeker de moeite waard. Het vernieuwde Rijksmuseum is natuurlijk ook een aanrader. Ook leuk voor kinderen: de Teekenschool organiseert er kunstzinnige activiteiten, zoals een Workshop Etsen (dagelijks in de meivakantie).

Een geliefd uitje bij ons is een (half) dagje Monkeytown, al is dat deze week waarschijnlijk wel ontzettend druk. Het fijne is dat je er zelf een rustig een kopje koffie kunt drinken terwijl je kids zich storten op de ballenbak of het klimtoestel.

Mocht het toch geen lekker weer worden deze week, misschien kun je de kinderen dan binnenshuis aan de knutsel zetten. Het is tenslotte bijna Moederdag, en Vaderdag duurt ook niet al te lang meer. De leukste knutselprojecten en cadeaus heb ik verzameld op Pinterest.

Nog meer ideeën nodig? Bij KidsProof vind je een compleet overzicht van kinderactiviteiten door het hele land (alhoewel; Noord-Oost Nederland ontbreekt nog enigszins…).

Wat zijn jouw plannen deze week?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie