mamamaandag: sentimental birthday edition

Vandaag wordt mijn baby 1 jaar. Formeel gesproken is mijn baby dus geen baby meer (maar een dreumes), maar aangezien er vermoedelijk geen derde baby meer achteraan zal komen en ik stiekem toch veel sentimenteler blijk dan ik dacht, blijf ik mijn baby nog even baby noemen.

IMG_7186

toen mijn baby nog een echte baby was, ongeveer 2 weken oud…

Verjaardag of niet, vandaag heb ik weer een paar mooie linkjes voor je verzameld. Geniet ervan!

Als fotograaf kijk ik met extra interesse naar andere fotografen. Niet alleen naar wat ze maken, maar vooral ook hoe ze het maken. Sam Abell maakt foto’s met een verhaal. Een korte documentaire over het verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto.

Dit is een filmpje van het soort dat je meestal op Facebook ziet, maar ik vond het een vermelding waard. Een pijnlijke waarheid.

En als je dan geraakt wordt door bovenstaand filmpje en je wilt weten hoe het nou kan, dat we zo apathisch zijn geworden, dan lees je dit artikel van de Correspondent.

Als moeder van 2 jongens wil ik uiteraard weten hoe ik van mijn jongens niet alleen fysiek, maar ook zeker emotioneel gezonde mannen maak. The Greater Good Science Center verzamelt wetenschappelijk materiaal over positief leven en opvoeden, en dit artikel over mannen en compassie zal denk ik elke jongensmama interessant vinden.

Ken je de Time Capsule al? Een heel gaaf cadeau voor dierbaren op speciale momenten: een huwelijk of een nieuwe baby… Of een mooi cadeau voor jezelf natuurlijk, want het is een prachtige manier om je leven vast te leggen voor later.

We kunnen niet iedereen tevreden stellen.

Ik hou van productivity hacks, apps, tips en trucs. Ik kan mezelf eindeloos bezig houden met de hoe-vraag, voordat er ook maar iets gebeurt. Dit is een goede reminder, af en toe. Want wat voor zin heeft het om je kantoor tot in perfectie in te richten, als je er geen werk verricht?

Je eigen bedrijf beginnen is een act of kindness. Ik hou van dit soort verhalen!

Hoewel Kate Miner volgens mij een zangeres is uit het evangelische circuit en dit nummer dus ongetwijfeld een christelijk verhaal vertelt, vind ik het een prachtig nummer en raakt het voor mij de kern van het ouderschap.

Sarah Wilson’s blog bevat hele interessante informatie over het stoppen met suiker, maar dit artikel gaat daar niet over. Het verschil tussen happy en meaningful.

Hopelijk ben je weer geïnspireerd geraakt op deze wisselvallige maandag…fijne week! Be happy!

You may also like...

Geef een reactie