mamamaandag: slow living

Wij hadden een heerlijk weekend op het Groningse platteland, met eindeloos ontbijt, heel veel paaseitjes en de verjaardag van mijn oma (89!). Nu is de week weer begonnen, maar op maandag doen we het altijd liefst een beetje rustig aan. Dat betekent dus met een kopje koffie het net afstruinen. De leukste linkjes heb ik hier verzameld. Vandaag niet al te luchtige kost, maar dat is ook wel eens fijn.

Het altijd fijne Babyccino duikt voor de verandering eens onder de oppervlakte met dit bericht over kinderen en electronica (en ik ben het helemaal met haar eens).

Als enigszins logisch vervolg op bovenstaande link: dit artikel uit de Vrij Nederland over de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische leescultuur, en waarom je met je kinderen naar de bibliotheek zou moeten.

Deze documentaire over de herontdekte fotografe Vivian Maier wil ik zeker gaan zien.

Er wordt geschat dat Amerikaanse kinderen (3,7% van alle kinderen ter wereld) ongeveer 47% van alle boeken en speelgoed hebben. Een mooi artikel over waarom je niet gelukkiger wordt van het hebben van veel spullen.

Wij hebben onze auto verkocht, en we hebben ook niet direct plannen om een nieuwe te kopen. Er zijn allerlei redenen waarom je geen auto nodig hebt, en hier staan de meest voor de hand liggende redenen opgesomd. Of misschien denk je dat je wel een auto nodig hebt, maar heb je eigenlijk gewoon een andere fiets nodig.

Deze mooie woorden over keuzes maken komen voor mij als geroepen.

Tot slot: een heftig en ontroerend filmpje over pleegzorg. Zou jij ooit pleegouderschap overwegen?

Een heerlijke week toegewenst!

You may also like...

Geef een reactie