man / vrouw

Hoewel feminisme zo’n naar bijsmaakje heeft gekregen, beschouw ik mezelf inmiddels maar als feminist. Ik las laatst dat iedereen die de vraag ‘ben je vóór vrouwenrechten’ met ‘ja’ kan beantwoorden, in principe een feminist is. Dus, vooruit dan maar.

Ik wil echter niet te lang stilstaan bij terminologie. Dat is het minst interessant en het maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Het onderwerp zelf is vele malen interessanter. Zeker sinds ik zelf moeder ben, heb ik gemerkt dat er vele vragen of problemen zijn in het hele genderdebat, en veel van die vragen zijn relevant. Het gaat niet alleen om gelijke rechten, het gaat ook om het erkennen en omarmen van verschillen en het zoeken naar een goede manier om die verschillen niet benadelend te laten werken. Je kunt het hebben over werk, over de verdeling van het huishouden, maar ook over kunst, schoonheid, media en humor. Misschien doe ik dat ook nog wel eens.

Voor nu wil ik eigenlijk alleen onderstaand filmpje met jullie delen. Velen hebben het misschien inmiddels al ergens voorbij zien komen, maar ik vind het te bijzonder om niet te delen. Een filmpje over een man in een vrouwenwereld.

Wat vind je hiervan? Herkenbaar, of juist niet?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie